Toltott bundaskenyer
5 deka hagymat megpiritunk kockara vagott baconon, 20 dkg gombat aprora
vagunk, osszeparoljuk, megborsozzuk (sozni nem kell), 15 deka brindzat
teszunk bele, osszemelegitjuk. A brindza megolvad, kenheto massza lesz
belole. Egy szelet kenyeret vastagon megkenunk a masszaval, ratesszuk egy
masik szelet kenyeret, osszetapasztjuk, felvert tojasba martjuk, olajban
kisutjuk.
Toltott pulykamell
Szep nagy szelet pulykamellet kiklopfolunk, sozzuk, borsozzuk, megkenjuk
vekonyan eros pistaval (daralt erospaprikaval). A hus felere fustolt sajtot
es egy szelet bacont teszunk, osszehajtjuk, hustuvel osszetuzzuk.
Kis fej krumplit reszelunk, tojassal, liszttel, es osszetort fokhagymaval
osszekeverjuk, es ebbe a masszaba belemartjuk a belisztezett (ez azert kell,
hogy a maz megmaradjon rajta) toltott pulykamelleket. Lassu tuzon sutjuk.
Figyelni kell, hogy ne sussuk szarazra.
Jo etvegyat,
Koli
|
At 02:30 AM 2/11/2002 Zsoka wrote:
>Viszonylag nem olyan regen lattam a Spectrum TV csatorna
>musoran egy amerikai ismeretterjeszto filmet, ami a Sziberiai
>mammutok felkutatasarol szolt. Ebben egeszen komolyan
>elhangzott, illetve mutattak is, hogy steak-et keszitettek az
>egyik tokeletesen epen talalt mammutbol.
Szoval, nem legenda...
Arra akartam kilyukadni, hogy itt arrol beszelunk, hogy a melyhutoben
honapokig, fe'le'vig, egy evig lehet-e hust tartani, ott meg megeszik
a 30 000 e'ves mammuthust... szoval, hogy van ez?
Samuka
|