Szia Juli,
remelem meg aklualis az Amarettini, mert talaltam egy receptet, meg nem probalt
am ki, mert nalunk egyszerübb ezt keszen venni. Ime a recept:
200g mandula
225g cukor
2 tojasfeherje
1/2 teaskanal mandulaaroma
A sütöt 160 C-fokra elömelegitjük.A mandülat 1-2 percre forrasban levö vizbe do
bjuk, majd megszaritjuk es konyharuha között a helyat ledörzsöljük. Ezek utan
a mandulat egy sütölapon 10-15 percig szaritjuk,de nem barnulni hagyjuk.A mandu
lat keves liszttel beszorjuk es a cukor felevel ledaraljuk.A tojasfeherjet felv
erjük, majd hozza adjuk a maradek cukror felet,tovabbverjük,mig egeszen kemeny
habot kapunk, hozzaadjuk az aromat es az örölt mandulat.A masszat habzsakba tes
szük es dionyi adagokat nyomuk a sütö lapra. A golyokak gyengen megszorjuk porc
ukorral es 2 oran keresztül szaradni hagyjuk.15 percig 180C-fokon megsütjük.
Sari
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: dtm2-t5-1.mcbone.net)
|