Kedves Szilvi!
Az alabbi pofonegyszeru szoszt szoktam elkesziteni kifott tesztahoz es
pizzahoz is. Pizzahoz kicsit surubbre fozom.
Egy fej aprora vagott hagymat dinsztelj meg, dobj ra egy doboznyi konzerv
hamozott paradicsomot aprora vagva, a levevel egyutt. (Nyaron termeszetesen
friss paradicsombol kell kesziteni.) Kb. 10 percig rottyantsd ossze, majd
tegyel bele egy kis konzerv suritett paradicsomot. Meg egy picit fozd, majd
fuszerezd izles szerinti mennyisegu oreganoval, bazsalikommal (nyaron
erdemes frisset hasznalnai ezekbol is), es legalabb 2 gerezd zuzott
fokhagymaval. Garantalt siker. :-)
Ha ebbe keversz piritott daralthust, maris ujabb "sugo"-d, azaz
tesztaonteted van. De lehet sonkaval, gombaval, zoldsegekkel is kombinalni.
sziasztok,
Zita
|
> Felado : [International] irta:
>Kinai boltban jartamban meglattam a polcon a konzervdobozban,
>keletrol atszallitott kokusztejet. Melyiket erdemes venni, es milyen >finomsag
ot lehet belole kesziteni?
Elotte lotyogtesd meg, es fulelj, hogy folyadek van-e benne?
Mert ugyanezen a neven arulnak "kokuszvajat" is. Nagyon finom, abbol
lehet jo Raffaellot csinalni otthon olcson. De nem _tej_. Ilyen
helyeken mindig kell ugyelni a lejarati idokre is.
Udv, Peter.
|