Sziasztok!
> irta:
>Nem tudja valaki veletlenul, hogyan is keszulvalojaban a chips?
>En mar annyi fele keppen hallottam, de egyik sem az igazi.
>Hogyan lesz olyan ropogos, de megsem eg meg?
Elvileg lehet otthon is kesziteni krumpli chipset, gondolom Te is ugy
probaltad, hogy pl. uborkagyaluval nagyon vekonyra szelted a krumplit.
De a boltban kaphato chipsek nagyobbik resze nem krumpliszeletbol keszul,
hanem "neskrumplibol" :-)))), azaz szaritott krumpliporbol, meg egy csomo
adalekanyagbol. Es gyari korumenyek kozott sokkal pontosabban be tudjak
allitani pl. a sutesi homersekletet, es egy csomo egyeb korulmeny mas, mint
otthon. Masfele olajban (zsiradekban) sutik, esetleg tobb menetben,
szakaszosan. Ez a know-how, amit nem tesznek kozhirre.
A roseibni, azaz vekonyra szeletelt sultkrumpli a magyar konyhaban sem
ismeretlen, de ez azert nem chips vekonysagu. Allitolag ugy a legfinomabb,
ha fritozben egyszer felig megsutod, majd kiemeled, kicsit hulni hagyod, es
utana ismet atsutod. En meg nem probaltam, de elkepzelheto hogy igy finom
lesz.
sziasztok,
Zita
|