Cintia!
Lenne meg egy kerdesem. Elegge kemeny, a marcipan, amim van. Gyurni
lehet-e, hogy megpuhuljon? Es ha lehet, vizes, vagy szaraz kezzel?
Valaszodat elore is koszonom!
Agi
|
Zöldbabos pulyka
----------------
Hozzávalók:
60dkg pulykamell
25dkg bacon szalonna
2 üveg zöldbab
1 nagyobb fej hagyma
1 nagy doboz tejföl
1-2 evőkanál liszt
vegeta
bors
olaj
(só, fokhagyma)
Elkészítés:
A szalonnát (szükség esetén kis olajon) félig kisütjük, rátesszük az
apróra vágott hagymát.
Kis idő múlva beletesszük a csíkokra vágott húst majd 1-2 dl vízzel
felöntjük. Így egy ideig letakarva
puhítjuk a húst, közben borst és kevés vegetát szórunk rá. A fedőt egy
idő után levesszük, és úgy főzzük tovább, hogy a víz elpárologjon. Mikor
puha a hús beleöntjük az üveges zöldbabot (lével együtt).
Jól elkeverjük és egy kis ideig hagyjuk még összérni az ízeket, majd egy
kis liszttel megszórjuk, amit kevergetéssel feloldunk. Ekkor kevergetés
közben
ráöntjük a doboz tejfölt. Jól elkeverve még néhány percig főzzük.
Sót csak akkor tegyünk bele, ha a szalonna nem elég sós.
Aki szereti a vége fele tehet bele 2-3 gerezd fokhagymát.
elkészítési idő kb. 30-40 perc.
|