Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1605
Copyright (C) HIX
2003-10-14
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Marcipan (mind)  8 sor     (cikkei)
2 Zoldbabos pulyka (mind)  36 sor     (cikkei)

+ - Marcipan (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Cintia!

Lenne meg egy kerdesem. Elegge kemeny, a marcipan, amim van. Gyurni
lehet-e, hogy megpuhuljon? Es ha lehet, vizes, vagy szaraz kezzel?

Valaszodat elore is koszonom!

Agi
+ - Zoldbabos pulyka (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Zöldbabos pulyka
----------------


Hozzávalók:

60dkg pulykamell
25dkg bacon szalonna
2 üveg zöldbab
1 nagyobb fej hagyma
1 nagy doboz tejföl
1-2 evőkanál liszt
vegeta
bors
olaj
(só, fokhagyma)


Elkészítés:

A szalonnát (szükség esetén kis olajon) félig kisütjük, rátesszük az
apróra vágott hagymát.
Kis idő múlva beletesszük a csíkokra vágott húst majd 1-2 dl vízzel
felöntjük. Így egy ideig letakarva
puhítjuk a húst, közben borst és kevés vegetát szórunk rá. A fedőt egy
idő után levesszük, és úgy főzzük tovább, hogy a víz elpárologjon. Mikor
puha a hús beleöntjük az üveges zöldbabot (lével együtt).
Jól elkeverjük és egy kis ideig hagyjuk még összérni az ízeket, majd egy
kis liszttel megszórjuk, amit kevergetéssel feloldunk. Ekkor kevergetés
közben
ráöntjük a doboz tejfölt. Jól elkeverve még néhány percig főzzük.

Sót csak akkor tegyünk bele, ha a szalonna nem elég sós.
Aki szereti a vége fele tehet bele 2-3 gerezd fokhagymát.

elkészítési idő kb. 30-40 perc.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS