Sziasztok!
> Felado :
>kuktaban a leggyorsabb. Ha felfott, azaz elkezd sipolni, a legkisebb langra
>kell venni es 8-11 perc alatt kesz.
Akinek viszont ideje mint a pelyva... :-), de abszolut energiatakarekosan
szeretne csinalni, a kovetkezo modszert ajanlom - valami regesregi
szakacskonyvben olvastam egyszer.
A szokasos modon rizs megfuttatni, vizzel felonteni, megvarrni mig
ujraforr, majd dunyhak, parnak koze betenni. Allitolag 40-50 perc alatt
pont jo.
sziasztok,
Zita
|
> Az utobbi evekben aposom hazilag gyartott kolbaszainak egy resze egy ido
utan b
> elulrol feheredni kezd.
Jó néhány évvel ezelott nagyapám is füstölt házilag. A fehéredés okának mi a
nem megfelelo füstölést (meleg füst) gyanítottuk. Azokkal a szalámikkal és
kolbászokkal nem volt baj, amit több napig és ún. hideg füstben voltak. Ez
megfelelo távolságban elhelyezett parázsló faforgács volt. Mivel ez télen
történt egy különálló kis bódéban, ezért a füst valóban hideg füst volt.
Remélem segítettem.
Üdv,
Gábor
|