Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 2011
Copyright (C) HIX
2005-05-21
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: hagymas hus (mind)  23 sor     (cikkei)

+ - re: hagymas hus (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Tamas,

ugyan mar miert lenne szentsegtores? :-) Kirakodovasarokban szerintem
mindenki szivesen szimatol :-), sot igazabol ki sem lehet terni az
inycsiklando illatok elol... Kozbeszurva megjegyzem, hogy hetvegen a
Muzeumkertben Muzeumok Majalisa lesz, elkepzelheto, hogy ott is lesz
ilyesmi. En feltetlenul megnezem... :-) 

Szerintem nem lehet bonyolult etel, ezek a vasari kajak altalaban jol
kitalalt egytaletelek. Persze nem artana tudni, hogy a hagyman kivul milyen
fuszert ereztel ki belole... Nagyon sok husetel keszul (tobb kevesebb)
hagymaval inditva... Pl. tokany, brassoi, es tarsai...  Aztan az is kerdes,
hogy jo puhara volt benne parolva a hagyma, szinte felig "szetolvadva",
vagy pedig meg jol latszottak a szeletek. Ez csak annyiban jatszik
szerepet, hogy mikor teszed bele a pirulo, majd parolodo hushoz. 
En joban szeretem eloszor a hust megpiritani a forro olajon, es csak utana
radobni a hagymat. A son kivul borsot biztosan tennek hozza, de hogy ezen
kivul meg mi lehetett benne...??? Finom lehet majorannaval (mint pl. a
brassoi), de csak igy sosan-borsosan is. Kakukkfuvel sem lehet rossz.... 
 Disznohusbol volt? Legalkalmasabb ehhez szerintem a comb vagy a lapocka. 

udv,
Zita

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS