Kedves Tamas,
ugyan mar miert lenne szentsegtores? :-) Kirakodovasarokban szerintem
mindenki szivesen szimatol :-), sot igazabol ki sem lehet terni az
inycsiklando illatok elol... Kozbeszurva megjegyzem, hogy hetvegen a
Muzeumkertben Muzeumok Majalisa lesz, elkepzelheto, hogy ott is lesz
ilyesmi. En feltetlenul megnezem... :-)
Szerintem nem lehet bonyolult etel, ezek a vasari kajak altalaban jol
kitalalt egytaletelek. Persze nem artana tudni, hogy a hagyman kivul milyen
fuszert ereztel ki belole... Nagyon sok husetel keszul (tobb kevesebb)
hagymaval inditva... Pl. tokany, brassoi, es tarsai... Aztan az is kerdes,
hogy jo puhara volt benne parolva a hagyma, szinte felig "szetolvadva",
vagy pedig meg jol latszottak a szeletek. Ez csak annyiban jatszik
szerepet, hogy mikor teszed bele a pirulo, majd parolodo hushoz.
En joban szeretem eloszor a hust megpiritani a forro olajon, es csak utana
radobni a hagymat. A son kivul borsot biztosan tennek hozza, de hogy ezen
kivul meg mi lehetett benne...??? Finom lehet majorannaval (mint pl. a
brassoi), de csak igy sosan-borsosan is. Kakukkfuvel sem lehet rossz....
Disznohusbol volt? Legalkalmasabb ehhez szerintem a comb vagy a lapocka.
udv,
Zita
|