Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1168
Copyright (C) HIX
2002-05-17
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 RE: sorkorcsolya (mind)  36 sor     (cikkei)

+ - RE: sorkorcsolya (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Dori!

>Sopronban ettem egy etteremben, pontosabban egy pizzeriaban, egy
finomságot és
>ennek a receptjere lennek kivancsi: Ez a finomsag azt hiszem pizzatesztabol
>keszult, rud alaku

Az olaszoknal _minden_ etteremben ott van az asztalon a GRISSINI. Nem
feltetlenul pizzatesztabol van, annal ropogosabb. Nemelyik hipermarketben
nalunk is lehet kapni, sima sosat, de fokhagymasat is. En egyszer egy olasz
honlaprol szedtem le a Grissini casalinghi (= hazi keszitesu grissini)
receptjet, ime hevenyeszett forditasban: 



Grissini casalinghi
-------------------

800 g liszt
200 g olivaolaj
350 g tej
 30 g só
 10 g sütőpor/szódabikarbóna

Kenéshez 1 tojás pici tejjel


A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát kb. 15 percet pihentetjük, majd
kinyújtjuk, hosszú csíkokra vágjuk, rúd alakúra hengergetjük. Tetejét
megkenjük, majd 220 fokon 10-12 percig sütjük.

A tésztába keverhetünk fokhagymát, fűszernövényeket, stb., max 30-50 g-ot
ehhez a mennyiséghez.


Zita

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS