Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX OTTHONKA 90
Copyright (C) HIX
1994-02-08
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Csepelyi Tunde: Maglyarakas (mind)  64 sor     (cikkei)
2 szerbusztok (mind)  43 sor     (cikkei)
3 Csepelyi Tunde: Maglyarakas (mind)  64 sor     (cikkei)

+ - Csepelyi Tunde: Maglyarakas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Tenyleg egy kis falu ez az Amerika! Bar inkabb azt hiszem, az Apaczaiban
vegeznek az atlagosnal tobben. Legalabbis lepten-nyomon felbukkan egy-egy
ismeros a regi (szep?) idokbol. Schweighardt (most mar Erdosy) Gabi is itt
van (North Carolina), es a tippes fiuk kozul sokan ott erettsegiztek. A
ferjemrol mar nem is beszelve. (Ket evvel felettunk.) Szoval Ildiko, tenyleg
ismerjuk egymast! (Komuves Erzsi neni szerint, aki nekunk es az en tanit-
vanyaimnak is tanitott muveszettortenetet, az Apaczai egy beltenyeszet:
egymas kozott hazasodnak, majd a gyerekeiket beiranyitjak az Eotvos (ma
Papnevelde) utcaba. Van benne valami, mert sok apaczais hazaspar ismerosunk
van.)

Kedves Aranygaluska-elrettenok!

Szanom-banom, ha megijedtetek a recepttol, de sajnos tea/kave nelkul nem
megy a dolog! De Judit otletet a kis szivekkel erdemes megfontolni (ebben
az esetben elmaradhat a tea/kave?)! 

Viszont most igyekszem a leheto legegyszerubben leirni a MAGLYARAKAS recept-
jet.
Vegy:
     Kifliket (az itteniek barmilyen edes kenyeret, so"t szerintem a mazso
               las a legnyerobb) felkarikazva, ill. kockazva
     tejet ( 6 kiflihez kb fel liternyit), amibe 2 tojast
                                                 kokuszt
                                                 cukrot (2-3 evokanallal)
                                                 vaniliat
                                                 (meg amit szeret a csalad)
                                                 keverunk.
     Raontjuk a felkarikazott (kockazott) kiflikre (kenyerre) a tejet es 
     hagyjuk beivodni.
     Addig (nem, most nem viszunk semmit eletunk parjanak) meghamozzuk a
     savanykas almakat es lereszeljuk (ha csak vekonyan felvagjuk, ugy is
     jo es sokkal gyorsabb).
Egy tuzallo edenybe tesszuk  (amit vajjal kikentunk) retegelve a kifliket
(kenyereket) es az almat. Most vesszuk elo a melyhutobol az aranygaluska
tojasfeherjeit es cukorral alaposan felverjuk. (Ezert ettunk a masik fel
evben maglyarakast :-) ) Majd a kesz habba (barack)lekvart keverunk, amit
rasimitunk az almas kifli(kenyer) tetejere. Mar csak sutni kell. Aranyga-
luska-szinuig. (Hogy az milyen? Sussetek meg elotte a galuskat :-) )
 En me'g szoktam bele tenni (ha van otthon) vagott diot, mazsolat. Ennyi.
Hosszabb volt leirni, mint megcsinalni.
 Judit! Ezt megcsinalod? :-)

Sziasztok es vidam hetet mindenkinek:
                                      Tunde



Mezei Csaba: USER ID

Kedves Eva!

Ha jol ertettem meg hazigazdank, HIX Jozsi TIPP-re irt uzenetet, akkor
az altalad emlitett (atmeneti) kenyelmetlenseg hamarosan megszunik, amint
a levelezorendszer attelepitesenek utolso simitasaira is sor kerul.
Ekkor varhatoan visszaall a regi mo'di, hogy az egyes accountokhoz
emberi fogyasztasra is alkalmas USER ID-kat lehet rendelni, s a rendszer
a beerkezo levelekhez automatikusan hozzafuzi ezeket a "Felado" rovatban.
(Gondolom, a regi azonositok helyett majd ujakat kell bekuldenunk, de
a szolgaltatas ujraindulasa eseten errol biztos kapunk leirast.)
Addig csatlakozunk az Altalad emlitett modszerhez.

Minden jot mindannyiotoknak!
				Csaba
+ - szerbusztok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szeretettel udvozlok minden Otthonkast, Tundet Renoban kulon is, 
mert O mar hetek ota varja a jenentkezesemet, de a technikai akadalyok  
csak most harultak el. Ahogy olvasgattam az Otthonka par elozo szamat
lattam, hogy ugrasszeruen nott a hozzaszolok szama az utobbi par napban, de 
talan meg beferek a sorba.
Faitline Nemeth Monika vagyok, 1990-ben vegeztem a Miskolci Egyetem jogi 
karan. A ferjem augusztus ota tanul itt, Chicagoban egy osztondijjal, 
en januar 12-en jottem ki hozza a 13 honapos kislanyunkkal. Ez ev junius
21-ig maradunk. Otthon mar ket eve tanultam az angolt, ugyhogy probalom
ezt az ot honapot a nyelvtanulas teren hasznositani.Ez es a gyerek lekotik 
az idom egy reszet, ennek ellenere csak csatlakozni tudok a sokat unatkozok 
taborahoz. 
Nagy erdeklodessel olvasgatom az Otthonka receptjeit,az aranygaluska keszites 
Tunde altal torteno koltoi felvazolasa peldaul igazi irodalmi elmenyt 
jelentett. 
Otthon en is csinaltam parszor, de koran sem ilyen ihletett lelekkel, inkabb
hullara kimerulve a faradtsagtol, amit a dagasztas eredmenyez. De az teny, 
hogy a faradozas mindig meghozta gyumolcset. Talan ezert kevesbe jok az 
amerikai kajak, mert hianyzik beloluk ez a "megdolgozas" az izekert.
Szamomra az elso csalodast itt eppen az jelentette, amikor megfoztem 
az elso amerikai alapanyagokbol keszult "magyaros" ebedunket, es meg megkoze-
litoen sem hasonlitott a hazai izekre. Azota sikerult 1-2 magyar etelt 
ugy-ahogy rekonstrualnom, de mar nem fuzok sok remenyt a dologhoz. Inkabb
probalom kihasznalni az Amerika adta lehetosegeket, vagyis a rengeteg 
zoldseget es gyumolcsot. Nagyon elvezem, hogy tel derekan hatalmas adag
nyers salatakat ehetunk, termeszetesen valami dressinggel leontve. Es per-
sze szeretnem vegigkostolni az osszes gyumolcsot, aminek otthon meg csak 
a letezeserol sem tudunk.
Olvastam az amerikaiakrol szolo vitainditot, es egy-ket valaszt. Ezzel
kapcsolatban leginkabb Adrienhez tudnek kapcsolodni,vagyis igazi amerikaival 
alig talalkoztam. Itt mi az egyetem teruleten lakunk, ahol a 95% valami mas 
nemzet, foleg tavolkeletiek es arabok. A "tapasztalatgyujtesre" a belvaros 
lenne alkalmas, de oda mostanaban csak a legszuksegesebb esetekben megyunk.
A homerseklet ott ugyanis altalaban -15 fok alatt van szelarnyekban, es 
ehhez jon meg a jo kis "chicagoi szel". Volt alkalmunk a sajat borunkon 
tapasztalni, hogy nem veletlenul hivjak az amcsik a varost "windy city"-nek. 
A benszulottek szerint a szeles reszeken a hoerzet -40 fok korul van. 
Az biztos, hogy eletemben nem faztam meg igy, mint itt. Csak arra akartam 
kilyukadni, hogy ilyen korulmenyek kozott nemigen szologatjak le egymast par 
kedves szora. 
Na elsore ennyi azt hiszem eleg, mert nem gyozitek elolvasni.
Udvozlettel:
                               Moni
+ - Csepelyi Tunde: Maglyarakas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Tenyleg egy kis falu ez az Amerika! Bar inkabb azt hiszem, az Apaczaiban
vegeznek az atlagosnal tobben. Legalabbis lepten-nyomon felbukkan egy-egy
ismeros a regi (szep?) idokbol. Schweighardt (most mar Erdosy) Gabi is itt
van (North Carolina), es a tippes fiuk kozul sokan ott erettsegiztek. A
ferjemrol mar nem is beszelve. (Ket evvel felettunk.) Szoval Ildiko, tenyleg
ismerjuk egymast! (Komuves Erzsi neni szerint, aki nekunk es az en tanit-
vanyaimnak is tanitott muveszettortenetet, az Apaczai egy beltenyeszet:
egymas kozott hazasodnak, majd a gyerekeiket beiranyitjak az Eotvos (ma
Papnevelde) utcaba. Van benne valami, mert sok apaczais hazaspar ismerosunk
van.)

Kedves Aranygaluska-elrettenok!

Szanom-banom, ha megijedtetek a recepttol, de sajnos tea/kave nelkul nem
megy a dolog! De Judit otletet a kis szivekkel erdemes megfontolni (ebben
az esetben elmaradhat a tea/kave?)! 

Viszont most igyekszem a leheto legegyszerubben leirni a MAGLYARAKAS recept-
jet.
Vegy:
     Kifliket (az itteniek barmilyen edes kenyeret, so"t szerintem a mazso
               las a legnyerobb) felkarikazva, ill. kockazva
     tejet ( 6 kiflihez kb fel liternyit), amibe 2 tojast
                                                 kokuszt
                                                 cukrot (2-3 evokanallal)
                                                 vaniliat
                                                 (meg amit szeret a csalad)
                                                 keverunk.
     Raontjuk a felkarikazott (kockazott) kiflikre (kenyerre) a tejet es 
     hagyjuk beivodni.
     Addig (nem, most nem viszunk semmit eletunk parjanak) meghamozzuk a
     savanykas almakat es lereszeljuk (ha csak vekonyan felvagjuk, ugy is
     jo es sokkal gyorsabb).
Egy tuzallo edenybe tesszuk  (amit vajjal kikentunk) retegelve a kifliket
(kenyereket) es az almat. Most vesszuk elo a melyhutobol az aranygaluska
tojasfeherjeit es cukorral alaposan felverjuk. (Ezert ettunk a masik fel
evben maglyarakast :-) ) Majd a kesz habba (barack)lekvart keverunk, amit
rasimitunk az almas kifli(kenyer) tetejere. Mar csak sutni kell. Aranyga-
luska-szinuig. (Hogy az milyen? Sussetek meg elotte a galuskat :-) )
 En me'g szoktam bele tenni (ha van otthon) vagott diot, mazsolat. Ennyi.
Hosszabb volt leirni, mint megcsinalni.
 Judit! Ezt megcsinalod? :-)

Sziasztok es vidam hetet mindenkinek:
                                      Tunde



Mezei Csaba: USER ID

Kedves Eva!

Ha jol ertettem meg hazigazdank, HIX Jozsi TIPP-re irt uzenetet, akkor
az altalad emlitett (atmeneti) kenyelmetlenseg hamarosan megszunik, amint
a levelezorendszer attelepitesenek utolso simitasaira is sor kerul.
Ekkor varhatoan visszaall a regi mo'di, hogy az egyes accountokhoz
emberi fogyasztasra is alkalmas USER ID-kat lehet rendelni, s a rendszer
a beerkezo levelekhez automatikusan hozzafuzi ezeket a "Felado" rovatban.
(Gondolom, a regi azonositok helyett majd ujakat kell bekuldenunk, de
a szolgaltatas ujraindulasa eseten errol biztos kapunk leirast.)
Addig csatlakozunk az Altalad emlitett modszerhez.

Minden jot mindannyiotoknak!
				Csaba

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS