Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 332
Copyright (C) HIX
1999-10-08
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 koszonet (mind)  9 sor     (cikkei)
2 Fw: Toportyu, kaposzta, pogacsa (mind)  53 sor     (cikkei)
3 cekla (mind)  8 sor     (cikkei)
4 kaposzta (mind)  13 sor     (cikkei)
5 Vajas borjuermek sajtbundaban... (mind)  27 sor     (cikkei)
6 Etrend (mind)  11 sor     (cikkei)
7 Re: konyha: az alabbi uzeneted megerkezett. (mind)  71 sor     (cikkei)

+ - koszonet (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Orok halara kotelezett mindegyikotok, aki hozzajarult "konyhamuveszetem"
fejlodesehez a pogi-receptek altal! Arrol nem is beszelve, hogy a ferjem
milyen halas lesz, ha kiprobalom ezeket! :)
Kulon kosz a kaposztas otletekert, bar nem igerem, hogy lerugom a cipoimet,
es belevetem magam a hordoba. :)
Nem tudom, mondtam-e mar, hogy ez a legjobb levelezolista?

Sziasztok!
Praise
+ - Fw: Toportyu, kaposzta, pogacsa (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

----- Original Message -----
From: juli.davis >
To: konyha hix >
Sent: Thursday, October 07, 1999 3:36 PM
Subject: Toportyu, kaposzta, pogacsa


> Yobi irta:
> >kisutni, kicsi labaskaban, vagy mikrozva
>
> Lereszletezned hogy hogyan mikrozod?
>
> Hajdanaban danaban mikor meg disznozsirral foztem rendszeresen,
olvasztottam
> nyers zsiros disznohusbol (fazekban egy kis vizzel allando nyomkodassal),
es
> akkor volt toportyu is.  De ma mar tudjuk hogy a disznozsir es a toportyu
> hizlalnak, felemelik az ember koleszterol meretet, tehat el kell kerulni.
> Ezert somporodok el idonkent Oxfordba, vagy ha minden nagyon jol megy
akkor
> a pesti Vasarcsarnokba ES AKKOR ANNYI TOPORTYUT ESZEM AMI BELEMFER.  A
> karacsonyi libabol is kiolvasztom a zsirt es abbol is keszul toportyu, de
> nagyon keves lesz belole.
>
> Zsuzsa irta
> >Illetve frissen nagyon jo,
> >viszont fel/egy nap mulva betonkemeny lesz, s mintha tomoritett
fureszport
>
> Egy alkalommal megfeledkezdtem magamrol es rengeteg toportyuvel jottem
haza
> Oxfordbol.  No, mondtam, nem baj, csinalok toportyuspogacsat.  Hat Zsuzsa
> tomoritett fureszpora egy finom falatnak szamithatott az enyemmel
> osszehasonlitva es a macskak igy sem szerettek.  Meg a madarak is
otthagytak
> a morzsajat. Es az enyem meg frissen sem volt eheto. Tehat en  is
szeretnek
> egy megbizhato receptet, ha egyaltalan lehet ezt angol lisztbol csinalni
es
> talan az a problema.  Bar minden mas sikerul belole.
>
> >van egy rakat kaposztam. Mi a banatot csinaljak vele?!
> A kaposztat le lehet fagyasztani, a kerdes az hogy erdemes-e.  De ugy kell
> hogy meg kell mosni, finoman felszeletelni, forrasban levo vizbe dobni,
> visszahozni a vizet a forrasra es akkor 1 es 1/2 percet fozni, azonnal
> leszurni es jeges hideg vizben lehuteni.  Megint leszurni, muanyag
zacskokba
> csomagolni es lefagyasztani.  Egy evig ellal.
>
> Juli
>
>
>
+ - cekla (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Abban kernem a segitsegeteket, hogy hogyan lehet a ceklat elrakni telire.
(Akar fozve, akar nyersen)

Koszi

Anita
+ - kaposzta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Felado :  [Germany]
>Temakor: Kaposzta es mas ( 78 sor )
>Idopont: Thu Oct  7 18:53:34 EDT 1999 KONYHA #331

Kedves Misi!
Zsenialis a leirasod, raadasul felidezte zsenge gyermekkorom elemenyet.
Koszonom, elvezettel olvastam. Megjegyezem, a "legujabb kutatasok" szerint a
savanyitott kaposzta olyan kemiai kotottsegben tartalmazza a "C" vitamint,
hogy a korabbi hiedelmekkel szemben a tobbszori melegitessel sem bomlik le.
Nem vagyok szakember, csak olvastam rola. De a savanyitott kaposztat nagyon
szeretjuk manapsag is. :))

Udvozlettel : Jeszenszky Zsoka
+ - Vajas borjuermek sajtbundaban... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok !

Hozzavalok:
60 dkg borjuhus
2 zsemle
2 dl tej
3 dkg vaj
3 tojas
1 csokor petrezselyem
8 dkg liszt
5 dkg reszelt sajt
1 dl tejszin
so
olaj a suteshez
A sovany borjuhust a tejben aztatott, jol kinyomkodott zsemlekkel egyutt ketsze
r 
atdaraljuk. A vajat 1 tojassal habosra kikeverjuk, megsozzuk, hozzaadjuk a vago
tt 
petrezselymet, a zsemlevel ledaralt hust, es jol osszedolgozzuk. Lisztezett kez
zel 
4-5 dkg-os nagysagu ermeket formalunk belole. A tojast, a lisztet, a reszelt sa
jtot, a 
tejszint habverovel sima, suru tesztava keverjuk, es enyhen megsozzuk. A 
borjuermeket belemartjuk, es forro olajban megsutjuk. /Forras:innen-onnan 
ollozas./
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
+ - Etrend (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

-- Szerbusztok konyhasok!
 A segitsegeteket szeretnem kerni. Surgosen szuksegem lenne erend ossze-
allitasra, heti vagy havi bontasban, reggeli, ebed, uzsonna. Ovodas koru gyerek
ek
szamara, es a személyzet kb 200 gyerek. Barmilyen otletet, leirast, stb.
szivesen veszek, es elore is megkoszonom.
A tobbiek kimelese erdekeben johet maganban.
 
Üdv:
            " Zoli "
    ]
+ - Re: konyha: az alabbi uzeneted megerkezett. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> (HIX reply to konyha) 
1999.10.08. 14:30:12 -4h-kor irta:

> 
> Ha megjelenes elott barmi okbol torolni akarod ezt a cikked,
> irj egy levelet arra a cimre, ahonnan EZ a level erkezett.
> 
> A torles celjabol bekuldott leveled tartalma kozombos.
> 
> Ha a cikken javitani akarsz, akkor eloszor torold, majd kuldd
> be a javitott valtozatot a szokasos modon.
> 
> Figyelem: ez a cim nem ugyanaz, mint az ujsag cime, es mindig
> valtozik; legegyszerubb, ha erre a levelre REPLY-jal valaszolsz.
> 
> HIRDETESI LEHETOSEG:
> 
> A TIPP, GURU, KORNYESZ es MOBIL ujsagokban magan aprohirdeteseket is
> elhelyezhetsz (tehat ha valamibol 1-2 darabot akarsz eladni, venni,
> vagy cserelni, magancellal). Ez esetben leveled a kovetkezo cimek
> EGYIKERE (csak egyre!) kuldd:
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> =======================================================
> Felado :  [Hungary]
> Temakor: Etrend ( 11 sor )
> Idopont: Fri Oct  8 14:30:10 EDT 1999 KONYHA #332
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
> 
> -- Szerbusztok konyhasok!
>  A segitsegeteket szeretnem kerni. Surgosen szuksegem lenne etrend ossze-
> allitasra, heti vagy havi bontasban, reggeli, ebed, uzsonna. Ovodas koru gyer
ek
> ek
> szamara, es a személyzet kb 200 gyerek. Barmilyen otletet, leirast, stb.
> szivesen veszek, es elore is megkoszonom.
> A tobbiek kimelese erdekeben johet maganban.
>  
> Üdv:
>             " Zoli "
>     ]
> 
> 
> ----- YOUR ORIGINAL MESSAGE -----
> 
> 
> >>From   Fri Oct  8 14:29:52 1999
> Date: Fri, 8 Oct 1999 20:24:28 +0100 (MET DST)
> From: Varga Zoltán >
> Subject: Etrend
> Message-ID: >
> MIME-Version: 1.0
> Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=ISO-8859-2
> Content-Transfer-Encoding: 8bit
> 
> -- Szerbusztok konyhasok!
>  A segitsegeteket szeretnem kerni. Surgosen szuksegem lenne etrend ossze-
> allitasra, heti vagy havi bontasban, reggeli, ebed, uzsonna. Ovodas koru 
gyerekek
> szamara, es a személyzet kb 200 gyerek. Barmilyen otletet, leirast, stb.
> szivesen veszek, es elore is megkoszonom.
> A tobbiek kimelese erdekeben johet maganban.
>  
> Üdv:
>             " Zoli "
>     ]

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS