1. |
Re: szojaszalami (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
2. |
Toportyu Angliaban (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
3. |
Vigyazz a meregre! (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
4. |
Biscotti (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
5. |
Koret (mind) |
28 sor |
(cikkei) |
6. |
Skot leves (mind) |
23 sor |
(cikkei) |
7. |
marcipan (mind) |
26 sor |
(cikkei) |
8. |
Sajtos szoja szalami kerestetik (mind) |
5 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: szojaszalami (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Udv Mindenkinek
irta:
"Olyan segitseget szeretnek kerni, hogy itt Db-ben ki az aki tudja,
hogy hol lehet kapni sajtos szoja szalamit ? Egyszer ettem es annyira
, de annyire finom volt, hogy csak na :) De nem talalok :(((((((("
A Bem teren levo Bioboltban lehet sokfajta szojabol keszult
felvagottat kapni. Arra sajnos mar nem emlekszem, hogy a kerdesben
szereplo szalamit tartanak-e, de ugy tapasztaltam, hogy mindenfele
"BIO" kerdesben nagyon tajekozottak es segitokeszek. Ha nekik nincs
is, biztosan tudjak, hol szerezheto be.
KASI
|
+ - | Toportyu Angliaban (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Latom nagy vagyodas van a toportyu irant Albionban. Talan egy buta otlet
de megkerdem: miert nem preparaljatok meg sajatkezuleg? Ha lehet
akarmifele szalonnat kapni akkor eleg darabokra vagni es jol
felheviteni, majd egy krumplinyomoval szepen izles szerint kinyomni.
Emlekszem: volt olyan aki kis tejet is vagy foghagymat tett a konderba a
sutes alatt.
Plivelic Ivan
|
+ - | Vigyazz a meregre! (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
O Konyhasok, ti biztosan tudjatok, hogy a krumplit nem lehet a napon
tarolni mert megzoldul. Evvel egyidoben a Szolaszodina nevu mergezo
anyag is keletkezik ami nem tesz jot a szervezetnek.
Angol kutatok kimutattak, hogy a sargarepa, a zeller es mas zoldsegeken
a fizikai serules helyen a noveny vedelemkepen reagal espedig a rakot is
okozhato "Oxikumarinokat" termeli. Tehat ne egyetek meg a megsotetedett
reszeit a zoldsegnek.
Kinek van meg a "Piramid" csokis edessegnek a receptje?
Ivan Plivelic
|
+ - | Biscotti (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Tudja valaki, hogy hogyan keszul a Biscotti nevu keksz? Ez
valami tradicionalis dolog, talan angol. Egy kemeny keksz,
esetleg mandulaval, csokival, hosszukas darabokra vagva.
Olaszul a Biscotti a ketszersultnek vagy keksznek felel meg tehat nincs
egy bizonyos tipus, a biscotti egy bizonyos sult tesztat jelent.
Ivan
|
+ - | Koret (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Rizs más módon
Hozzávalók:
1/2 dl Vilmos körtepálinka, vagy ízlés szerinti hasonló hatású termék, amit már
elözö este bekészítük a hütöbe.
1 csésze (2dl) rizs
1 közepes fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
10 dkg zöldbab
1 csomó petrezselyemzöld
só
bors.
A rizst egy órára beáztatjuk, majd leszürjük.(Közben megpucoljuk a zöldségeket
és elfogyasztjuk a pálinkát.) Ezután két evökanál forró olajban megpirítjuk az
apróra vágott hagymát, a kockára vágott sárgarépát, a szétzúzott fokhagymát, a
kis darabokra vágott zöldbabot, az apróra vagdalt petrezselymet, majd ráöntjük
a rizst, és ismét átpirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk. Ezután leöntjük 6 dl forró vízzel.(a rizs mennyiségének
háromszorosa.)
Letakarjuk a lábast fóliával, fedöt teszünk rá, és 20 percig lassú tüzön
pároljuk. A zöldségekhez tehetünk még gombát is.
Misi
|
+ - | Skot leves (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Szeretnem elkuldeni kedvenc levesunk receptjet.
Skot uruleves
400 g uru szinhus (comb, lapocka) de en mindig marhahusbol keszitem, 1
baberlevel, 1 nagy fej hagyma, 150 g sargarepa, 1 kozepes szal porehagyma, 1
gerezd fokhagyma, 100 g zeller, 100 g arpagyongy (gersli), 1 mk sza'ritott
kakukkfu, so
A megmosott, egy darabban hagyott hust 1,5-2 l hideg vizzel foni tesszuk; ha
a viz felforrt, hozzaadjuk a baberlevelet, egy keves sot, es lassu tuzon 1
ora hosszat fozzuk. Kozben megtisztitjuk a zoldsegeket, a hagymat, a poret
es a sargarepat karikakra, a zellert apro kockakra vagjuk.
A hust kivesszuk a levebol, felszeleteljuk es vekony csikokra vagjuk,
visszatesszuk a levesbe, hozzaadjuk a zoldsegeket, a zuzott fokhagymat, a
kakukkfuvet, a megmosott arpagyongyot, es lassu tuzon addig fozzuk, amig
minden meg nem puhult kb 40-45 perc. Vegul szukseg szerint utanasozzuk.
Forron talaljuk. Meglehetosen suru es laktato leves, ezutan mar csak 1-2
retes megy le masodik fogasnak. :o)
Jo etvagyat hozza! Jeszenszky Zsoka
|
+ - | marcipan (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Udv a Konyhasoknak!
Editnek kuldom az igazi marcipan receptjet, a hamis marcipant a #315.
szamban mar leirtam.
>Felado : [Romania]
>Temakor: Marcipan ( 8 sor )
>Idopont: Mon Oct 4 08:22:50 EDT 1999 KONYHA #328
>- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
>Sziasztok!
>Meg tudna valaki mondani hogyan kell marcipant kesziteni?
>Koszonom
>Edit
Marcipan
1/4 kg hamozott, daralt mandulat mozsarban, lehetoleg ko"- vagy
porcelanmozsarban peppe torunk. Ha 23 dkg edes mandulahoz 2 dkg keseru
mandulat keverunk, a marcipan jobb izu lesz. A peppe tort mandulat
osszegyurjuk 1/4 kg feher fondannal (ez 1/2 kg cukor, 2 dl viz es 1
kkanalnyi ecet fozesevel keszul). A marcipant ezutan tetszes szerint
formalhatjuk. Kisujj vastagsagura kinyujtjuk, es kulonfele formaju keksz
szaggatoval formakat szurunk ki belole. Etelfestekkel megszinezve mindenfele
gyumolcsoket, vagy barmilyen figurat keszithetunk.
Udvozlettel Jeszenszky Zsoka
|
+ - | Sajtos szoja szalami kerestetik (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Reform- es bioboltokban kaphato. Nem tudom melyik varosban keresed.
Budan a feneketlen to mellett a Szabolcska utcaban lattam.
Tucsi
|
|