1. |
fenyomag (mind) |
36 sor |
(cikkei) |
2. |
tortilla (mind) |
25 sor |
(cikkei) |
3. |
Hortobagyi husos palacsinta (mind) |
69 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: *** HIX KONYHA *** #260 (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
5. |
Korozott (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
6. |
Gofri recept (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
|
+ - | fenyomag (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Krisztina,
az olaszok a fenyomagot altalaban piritva teszik a tejszines alapu
szoszokba, pl. tejszin+fokhagyma+gorgonzola sajt (esetleg marvanysajt is
megteszi). Ezen kivul a PESTO elengedhetetlen kelleke a fenyomag. Egy pesto
receptet beirok ide, egyebkent videkrol videkre valtozik, hogy mibol
mennyit tesznek bele, sot egyes helyeken kifejezetten ellenzik az
olivaolajat benne, mashol meg elengedhetetlen alkotoreszkent szerepel.
Pesto alla genovese
-------------------
30 frissen szedett bazsalikomlevel
10 dkg reszelt pecorino sajt (ha jol tudom, ez szarazabb fele juhsajt)
10 dkg reszelt parmezan
3-5 gerezd fokhagyma (izles szerint)
1 dl olivaolaj (legjobb a hidegen sajtolt)
5 dkg fenyomag
keves so
Eloszor a bazsalikomot es a fokhagymat turmixoljuk ossze, majd beletesszuk
a fenyomagokat, aztan aprankent a sajtokat is. Az olajat ekkor vekony
sugarban ontjuk (kozben megy a mixer) - ugy, mint ha majonezt csinalnank,
hogy szepen elegyedjen az olaj a masszaval.
Egy igazi olasz persze mindezt mozsarban csinalja, de azt a torturat nem
kivanom senkinek :-))
A vegeredmeny egy suru, kremes szosz, amit pl. gnocchira, vagy egyeb kifott
tesztara tehetunk. Akinek suru, keves tejszinnel higithatja.
(A Cora-ban lattam keszen is pestot, egy kb. 1 dl-es uvegecske kozel 400 ft
volt)
Jo etvagyat!
szia
Zita
|
+ - | tortilla (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyhasok,
valamikor _jo regen_ keresett valaki tortilla receptet. Most szembe jott
velem egy :-), nem tunik tul bonyolultnak, idezem:
Hozzavalok:
22 dkg kukoricaliszt
kb. 2 dl viz
3 evokanal kukoricaolaj
keves so
Osszekeverjuk a lisztet, csipetnyi sot, a vizet es addig dagasztjuk, amig
konnyen gyurhato tesztat kapunk. Ha tobb vizet kivan, meg ontunk hozza. 12
reszre osztjuk es gombocokka formaljuk. Keves lisztbe forgatjuk a
gombocokat es folpack foliaba csomagoljuk. Kb. 15 cm atmeroju koroket
nyujtunk beloluk, majd levesszuk a foliat. Kiolajozott tepsiben megsutjuk a
lepenyeket es felhasznalasig meleg helyen taroljuk oket.
Ehhez valo finom toltelekre van valakinek receptje??
sziasztok,
Zita
|
+ - | Hortobagyi husos palacsinta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Konyha!
Hajni folytatva:
Hortobagyi husos palacsinta
A hortobagyi husos palacsinta az eloetelek kategoriajaba =
tartozott a
polgari konyhan, de amiota mi is olyan hasonultunk a nyugati
kulturahoz, mar foetel-szamba is mehet. Vacsorara =
kulonosen. Kell
hozza:60 dkg borjuhus ket evokanal zsiradek, ket fej =
finomra vagott
voroshagyma, mokkaskanal so, egy kaveskanalnyi pirospaprika,
keshegynyi torottbors, ket doboz (4 dl) tejfol. 12 db kesz =
sos
palacsinta. Vagd kockara a borjuhust, lehetoleg combjat. =
Forrositsd
meg a zsiradekot es a finomra vagott hagymat parold benne =
uvegesre.
Tedd ra a huskockat, keverd meg es ha megfeheredett a hus, =
szord le a
pirospaprikaval, keshegynyi borssal, sozd meg - ha =
szeretitek egy
gerezd jol szetzuzott fokhagymat is tehetsz bele - es =
letakarva, kis
homersekleten parold puhara a hust a sajat leveben. Ha a =
hus mar
puha, szurokanallal szedd ki es vagd aprora. Robottal sokkal
konnyebb. A porkoltlevebol vedd el a felet, a masikba tedd =
bele az
apritott hust es kevergetve, fel dl tejfol tarsasagaban =
fozd suru
kremme. Toltsd meg vele a palacsintakat ugy, hogy a =
toltelekre hajtsd
fel a ket oldalat, majd alulrol felfele tekerd fel lazan. =
Rakd
tuzallotalba a palacsintakat. A sutot gyujtsd be 180 =B0C-ra. =
A maradek
tajfolbe keverd bele a lisztet es kevergetes mellett ontsd a
megmaradt porkoltlebe. Forrald ki jol, ha kell izesesitsd =
soval,
borssal, majd szurd at. Egy-ket kanal martassal ontsd le a
palacsintakat, told be a sutobe es 15-20 perc alatt =
forrositsd fel.
Talalaskor a palacsintakat ontsd nyakon a tanyerokon a =
forron tartott
martassal.
Byte,
Krisztina
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #260 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Szeretnék még egy kérdéssel hozzátok fordulni!
Azt szeretnem megkerdezni hogyan lehet mikroban befozni es hogy milyen edeny
kell hozza?
Hány watton mennyi ido alatt?
Ha valaki tudna eg-ket receptet nagyon megkoszonnem!
Sziasztok, elore is koszonok mindent!
Zita
|
+ - | Korozott (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Leirom, hogy keszitem en a korozottet:
fele mennyiseg tehenturo
fele juhturo
keves vaj (ill. margarin)
Ezt kikeverem egeszen "habosra", aztan fuszerezem:
aprora vagott hagyma, pirospaprika, komeny.
A soval ovatosan kell banni, mert a juhturo nem
mindig egyforman sos.
Igy nem annyira szaraz, sokkal jobban kenheto,
mintha csak tehenturoval keszulne.
Gabi
|
+ - | Gofri recept (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Segitsegeteket kernem a subjectben:
Vettunk egy gofri sutot, de a hozza adott receptek nem igazan
felelnek meg az "utcan" megszokotthoz.
Tudna valaki kuldeni maganba (nem vagyok listatag) valami
hasonlot, vagy "magyar szajnak" valot?
Elore is koszi.
--
Attila
Powered by Redhat 5.2 2.2.10
|
|