Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 20
Copyright (C) HIX
1998-11-06
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 avocado, egyebek (mind)  23 sor     (cikkei)
2 Re: wok (mind)  14 sor     (cikkei)
3 sultaalma (mind)  16 sor     (cikkei)
4 rizs+virsli baracklekvarral (mind)  36 sor     (cikkei)
5 Re: Toltottkaposzta (mind)  21 sor     (cikkei)

+ - avocado, egyebek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Eloszor is koszonet a turoval kapcsolatos irasokert, valoban farmer's
cheese neven kaphato az
USA-ban, tokeletes minosegu igazi tehenturo.

Az avocado-rol kerdezett valaki. En is nagyon szeretem feldolgozva,
uresen gyumolcskent
valoban nem az igazi. Ugyan sok vendegloben ettem mar avocado-s etelt,
de belegondolva
egyik sem volt olyan amit gyerekek szeretnenek. Kedvencem a guacamole.
Ezt igazi
mexikoi ettermekben az asztalnal kesziti el a pincer. Kell bele avocado,
hagyma, citrom +
sokfele egyeb amirol fogalmam sincs. Erdemes lenne utanna nezni. Nagyon
finom es igen
laktato etel, altalaban eloetelkent adjak, de foetelnek is megfelel.

Sok szo esett a tofu-rol is. Tudom, hogy igen egeszseges meg minden
egyeb, emiatt neha
eszem is, de meg nem ettem olyan formaban ami finom is lenne.
Csinalhatnak vele akarmit,
ehetetlen.

Kiralyfalvi Gyorgy
+ - Re: wok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

>Felado :  [Hungary]
>Temakor: WOK ( 9 sor )
>Irjatok meg legyszi, hogy hol lehet a subject-be emlitett dolgot
>beszerezni? /Szfvar kornyeke elonyben/ Es milyen arfekvesu?

Max, a mult szombaton a fehervari nagypiacon (a masodik szakaszban) lattam
wok-ot, magyar gyartmany, ahogy elneztem nem lehet rossz minoseg, de
biztos nem az igazi. Kezdetnek tokeletesen megteszi. Az arat nem
kerdeztem, mert en mar evekkel ezelott Angliabol hozattam magamnak.
Tenyleg nagyon jo vele dolgozni.

Monika
+ - sultaalma (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Almas receptet kert valaki. Mi a soban sult csirkebe teszunk pl. almat. Az
allatot megpucolom, de egyben hagyom. Valamilyen fuszersoval bedolgozom a
boret. A parom vegetat hasznal, en grill fuszerkevereket, ha lusta vagyok,
ha van idom, akkor keverek egy adagot majoranna, so, szekfubors, borsika fu
esetleg keves edesnemes paprika (var akkor a sracaim nem eszik).  A csibe
ala teszek kb. 1/4 kg sot, rafektetem az allatot, es lefedem  a hoallo
edenyt. Kb. 30 perc alatt 600W-on elkeszul mikroban.
Ja, a cim! Szoval a kozepebe teszek egy almat. Ha lehet illatosat (pl.
husveti rozmaring, de semmikeppen nem starking).
Mi kessel villaval esszuk.
Jo etvagyat.
Ivan
  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
* Ha erdekel e-mailen es WEB-en vegezheto munka, *
* irj az  cimre.                                      *
  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
+ - rizs+virsli baracklekvarral (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
A "KONYHA"-s idoszamitas oskoraban szo volt a rizsfozes rejtelmeirol.
Akkor elfelejtettem megirni az en modszeremet, most megteszem.
Legtobbszor mikroban csinalom, ugyan nem lesz annyira pergos, de nalunk
a gyerekek ezt szeretik. (az iskolai feher, iztelen rizst meg sem eszik)
Kb. 4 adagnyi az alabbi mennyiseg:

Egy tuzallo talba ontok fel liter (2 bogre) vizet egy tyukhusleves
kockaval (aki utalja a Maggi/Knorr izeket ---> PageDown), kb. 5 perc
alatt felforr "teljes gozon" (600 W-os a mikrom). Utana beleteszek 1
bogrenyi rizst, visszateszem a mikroba, kb. 4-5 perc ismet teljes gozon,
majd 12 perc 3-as fokozaton (10 fokozatbol). Persze a jenai tal lefedve.
Ha sipakol a mikro, meg hagyom par percig allni a rizst a fedett talban
- es kesz. Neha meg egy fel hagymat is beleteszek, az a vegen feljon a
tetejere. 

Ropogos virsli
Hat ezek a mostansag kaphato virslik tenyleg ocsmanyak, ugy izben, mint
allagban. 
Az ALFA nagykerben lehet kapni (talan a Kaisersben is lattam) un. mini
party virslit, olyan diszkosz-szeruen feltekerve, eleg finom volt.
Ugyanitt szokott lenni PICK (ez itt a reklam helye  :))))  ) party
kolbasz, paprikas es nempaprikas (talan natur, vagy fokhagymas??)
valtozatban, eleg jol van fuszerezve, "nekem teccik". 

Kerdesem is lenne:
Nem lehet valahol olyan igazi hazi baracklekvart kapni? Nem bolti
"nagymama lekvarja"-ra gondolok, mert az is csak fel fokkal jobb, mint
az atlag (cukor + gelatin + tok + aroma) 
Ugy ennek mar egy kis baracklekvaros-dios palacsintat! Kostoltatok mar?
Nagyon finom. Ennel jobban mar csak a meggyes-diost szeretem csoki
ontettel, de az igazan csak a friss meggybol jo. 

Jo fozest (es kellemes mosogatast) a hetvegere mindenkinek
Sziasztok
Zita
+ - Re: Toltottkaposzta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hi, illetve kezcsokom.

A toltottkaposzta-recepttel egy kicsit vitatkoznek.
> Toltelek:
> A hust 4 szelet fustolt szalonnaval , kb. 3 db.(kozepes fej) voros-
> hagymaval ledaraljuk.Kb. 2 mokkaskanal kevert torottborsot,tet-
            ^^^^^^^^^^
En azt hallottam/tapasztaltam, hogy a kaposzta sokkal finomabb, ha a hust 
fagyott allpapotban eles kessel aprora daraboljuk. Igaz, hogy sokkal 
idoigenyesebb, es nagy mennyisegben lefagy az ember keze, de ha csak a 
csaladnak csinaljuk, szerintem megeri igy.
Nalunk a dralt hussal keszult teljesen osszeallt es megkemenyedett, a 
vagdalt pedig rendesen omlott, nagyon finom.
Mellesleg en (es gondolom ezzel nem vagyok egyedul) nem rajongok a 
savanyu toltottkaposztaert. Meg kiaztatva sincs olyan finom, mint az 
edes. Van erre valamilyen fortely, hogy hasonlitson ra, vagy akkor ne 
nagyon egyek karacsonykor toltottkaposztat?

  NGabor

e-mail: 

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS