1. |
imho + wok (mind) |
23 sor |
(cikkei) |
2. |
Aginak (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
3. |
Meg mindig wok... (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: *** HIX KONYHA *** #180 (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
5. |
csodaedenyek (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
6. |
muesorajaanlat (mind) |
5 sor |
(cikkei) |
7. |
Rogtonzott marhaszelet... (mind) |
27 sor |
(cikkei) |
|
+ - | imho + wok (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Felado : [Sweden]
> Temakor: =?UNKNOWN?Q?M=E1r_t=F6bbsz=F6r?= ( 7 sor )
> Idopont: Thu Apr 22 14:06:54 EDT 1999 KONYHA #180
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
> imho = mit jelent???
in my humble opinion = szereny velemenyem szerint
de imho ;-) a _szerintem_ az sokkal jobb, egyszeru es magyarul van.
angolban nincs ilyen, ezert hasznaljak a hosszu kifejezes helyett a roviditest
e-mail-ben.
> msg = ????
No ezt Zita biztos meg tudja mondani... valami vegyi anyag.
Allitolag Aamerikaban mar ugy hirdetnek bizonyos elelmiszereket, hogy
msg-free, ha jol hallottam - amcsik, gyertek elo a farbaval!
> ================================================================
Wok:
Szoval wok-ot hol lehet kapni Pesten? En Munchenben lattam egyet, a gazdaja
azt allitotta, hogy arrafele kb. 50 markaba kerul (kb. 6500 Ft)
Amugy tegnap rajottem meg arra, hogy mire nem lehet hasznalni a wok-ot:
nem lehet benne palacsintat sutni! ;-)
- Gergely
|
+ - | Aginak (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>
> imho = mit jelent???
Szereny velemenyem szerint
> msg = ????
Uzenet
uzenni
(message)
|
+ - | Meg mindig wok... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Mi az, hogy mexikoi zoldse'g?
Nalunk mexikoi zoldseg kevereknek arulnak kukorica,borso,sargarepa kevereket
fagyasztva..
A gyartotol fuggoen neha paprika is van benne.
>Gondolom, a kockak kicsinyek, ha nehany perc alatt kesz minden. A kinai
>etelekhez vekony sa'vokat szoktak vagni, nem kockakat, de tudjuk, hogy
>ahany haz, annyi szokas. Az iz a lenyeg.
A pulyka, csirke tenyleg teljesen jo lesz ennyi ido alatt is. A kockameret
kb 1cm .(ki lehet probalni..)
A disznohus is megpuhul de van aki csak a masodik puhulas utan szereti.
(Azt mondjak meg ugy is vettem eszre, hogy a husok sutve-fozve eloszor
nagyon hamar megpuhulnak 3-5 perc, majd megkemenyednek es joval tobb ido
mulva ujra puhak lesznek. Aki ert hozza elmondhatna, hogy valoban igy van-e
?)
A marhahust en is csikokra vagom, de az ritkabban van otthon... (Neha 1-3
napra be is pacolom)
ByE : MiCKEY
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #180 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
imho = mit jelent???
I.M.H.O. = In My Humble Opinion = szereny velemenyem szerint
********
msg = ????
Ez a monosodium glutamate roviditese. Sok etelbe teszik. (a tobbit a
kemikusokra hagyom)
Martha
|
+ - | csodaedenyek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves konyhamuveszek!
A "csoda" edenyekkel kapcsolatban szeretnek
kerdezni (Magyarorszagon leginkabb Zepter ill. AMC
kaphato):
1. Megerik-e az arukat?
2. A mindennapi fozest mennyire konnyitik meg?
Bemutaton mar en is voltam, dehat az elet mindig egy kicsit mas.
Udv: Afonya
|
+ - | muesorajaanlat (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Zita !
Oerueloek, hogy veegre egyszer valaki ezt a "sziaavaa" kimagyarintot olasz
koeszoenteest helyesen leirta.
Uedvoezlettel
Zoltaan
|
+ - | Rogtonzott marhaszelet... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok !
Hozzavalok:
50 dkg megfozott marhahus
1 fej hagyma
3 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 dl vorosbor
1 csokor petrezselyem
10 dkg csaszarszalonna
10 dkg angolszalonna
2 dl husleves
olaj
so
bors
orolt rozmaring
A huslevesnek megfozott marhahust szeletekre vagjuk. Keves
olajban megpiritjuk a csikokra vagott csaszarszalonnat, majd
hozzaadjuk a felcsikozott angolszalonnat, a kockara vagott
hagymat, a szetnyomkodott fokhagymat, vegul a meghamozott,
felapritott paradicsomot. Rovid ideig egyutt piritjuk, majd
felontjuk a huslevessel es beleszorjuk az aprora vagott
petrezselyemzoldet. Soval, borssal, orolt rozmaringgal izesitjuk.
4-5 percig forraljuk, aztan beleontjuk a vorosbort es a hust is
beletesszuk. Meg 1x felforraljuk. Parolt rizzsel kinaljuk.
(ollozas)
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
|