Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 49
Copyright (C) HIX
1998-12-05
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Sutes nelkuli edesseg (mind)  25 sor     (cikkei)
2 chocolate chips (mind)  11 sor     (cikkei)
3 HIX BARPULT (mind)  32 sor     (cikkei)
4 szoros suti (mind)  13 sor     (cikkei)
5 re:gaztuzhely (mind)  12 sor     (cikkei)
6 re:kemenyito (mind)  14 sor     (cikkei)

+ - Sutes nelkuli edesseg (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Neve: Diokrem Charlotte,

kiprobalt, konnyu recept. Hozzavalok:

1/4 kg baba piskota (lady fingers)
1/2 liter tej
2 evokanal rum
1/4 liter tejszin
Toltelek:
14 dkg vaj,
2 tojas sargaja,
12 dkg cukor,
12 dkg orolt dio,
1 evokanal rum.

Tejet es rumot osszekeverjuk, ebbe bele martogatjuk a baba piskotakat es a
talalo edeny aljara helyezzuk.
A toltelek felet (harmadat, attol fuggoen hany emeletesre csinaljuk)
rakenjuk a baba piskotakra. Ennek tetejere egy ujabb sor baba piskota es ra
krem. A tal nagysagatol fuggoen ismeteljuk ezt meg. A krem reteg legyen
felul. Lehutjuk es mar kesz is van.
A toltelekhez alaposan osszekeverjuk a vajat, cukrot es tojassargajat, majd
a diot, a rumot  es a tetejet a tejszin felvert habjaval diszitjuk. En a
tejszinhabot legtobbszor elhagyom, annelkul is jo es kevesbbe hizlal.
Udvozlettel, Edmund
+ - chocolate chips (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Haliho!

>Nekem Kanadabol szoktak ezt a kerdest szegezni, legutobb chocolate
>chips-et
>kertem, mert az itt nincs es szeretjuk a chocolate chips cookie-t, sot
>muffinba is szoktam tenni. 

Ez nekem is gondot szokot okozni, itt (Bp) tenyleg nehez hozzajutni, de a
Cora aruhazban szokott lenni.

Krisztina
+ - HIX BARPULT (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Haliho!

>Ez mondjuk nem szorosan a HIX-konyha temakorebe tartozik,
>inkabb a HIX-barpult-eba :), de talan tudtok segiteni.
>Sz'al olyan levlistat keresek, ahol kulonbozo
>az italkoktelokrol, hozzavaloirol, ill.
>kellekeirol folyik az eszmecsere.

En is remelem, hogy ez a tema is belefer, foleg most, hogy kozeledik a
szilveszter es egyeb partik ideje. Nehany bevalt koktel receptet szivesen
olvasgatnek.

Ez nem koktel, de bevalt.   :o)

Forralt bor "mifelenk" modra:

Fele vorosbor fele vizet megmelegitek fahejruddal es szegfuszeggel.
Csak addig melegitem, amig epp elkezdene forrni, forralni nem szabad. Ekkor
lehalaszom az uszkalo dolgokat, cseszekbe merem es mindegyikbe ket nagy
evokanal gyumolcssalatat teszek. (Ez ugy keszul, hogy almat, narancsot,
kortet, kivit, banant vagy ami van, osszevagok kis kockakra, osszekeverem,
majd teszek bele ribizlit, malnat, feketeszedret, epret, stb. es meg
egyszer atforgatom. Ezen utobbiak fagyasztottak szoktak lenni. Azert jo a
gyumolcssaliba, mert nem baj, hogy osszetort, mint ahogy a fagyasztott
szokott. Az egeszre keves cukrot es sok mezet teszek es 1 napig allni
hagyom a hutoben. Nem csak a borba jo!)

Ezt a gyumolcsos forralt bort bru:le'-nek mondjak az Olaszok, nem?

Jo melegedest!

Krisztina
+ - szoros suti (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Ha tudtok segitsetek. Volt egy szoros suti receptem, de elhgytam. A
hozzavalokat tudom, de az aranyokat nem.

Amit tudokí: A lisztet osszekeverem a sutuporral es a porcukorral,
beleszorom a tepsibe. A tejet osszekeverem a tojassal. Raszorom a turot a
lisztre egyenletesen es raontom a tojasos tejet.

Hihetetlenul egyszeru, de sajnos a mennyisegeket nem tudom.
Aki tudja kerem irja meg.

Fruzsi
+ - re:gaztuzhely (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sok-sok eddigi lakasomban felvaltva volt villany es gaztuzhely.
Orulok, hogy a jelenlegiben gaztuzhely van, elsosorban  az ara miatt, 
nagysagrenddel kisebb a koltseg.
A legjobb es legkenyelmesebb, amit eddig lattam, a Florida nevu 
termek, beepitett piezoelektromos gyujtassal, grillezesi 
lehetoseggel, a sutoterulet optimalis kihasznalasaval,stb.
Sajnos, az atlagos villany- ill. gaztuzhelyek csak szamjelzessel 
tuntetik fel a hofokot, igy egy olyan leiras, hogy 210 C-n sussuk fel 
orat, teljesen haszontalan.
Ugyanugy mindkettoben ki kell kiserletezni, hogy mit, mennyire sut.

Bela
+ - re:kemenyito (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A felsoroltakon kivul kukoricakemenyitovel is talalkoztam a 
boltokban.

Chocolate chips van egyebkent, ha nem is minden boltban.

A juharszirup talan jobb otlet, de az is elerheto egy kis 
utanajarassal, ez lehet, hogy valoban jobb, mint amit nalunk lehet 
kapni, de tapasztalatom szerint egyreszt szokatlan a magyar konyha 
szamara (mivel nem tudjak felhasznalni, de orizgetik, elobb-utobb 
tonkremegy, az ize  is szokatlan), masreszt Martha nem szeretne 
"folyosat" szallitani.


Bela

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS