1. |
Makdaralas (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
2. |
Tegnapok e's ma'k (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
3. |
Mak a franciaknal (mind) |
22 sor |
(cikkei) |
4. |
turo (mind) |
5 sor |
(cikkei) |
5. |
Daralt mak (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Makdaralas (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Tudom, hogy sok embernek nem mondok ujat, de hatha van aki meg nem ismeri a
mak"daralas" talan legegyszerubb modjat. A daralando makot a kristalycukorral
egyutt egy kavedaroba kell onteni, es mar csak a gombot kell nyomni megfelelo
ideig. Nemikepp gyorsabb es egyszerubb, mint a hagyomanyos makdaralo modszer.
A baj csak az lehet, hogy nincs mindenkinek kavedaraloja, a szupermarketekben
pedig nem biztos, hogy nagyon orulnek, ha az ottani daralot akarjatok
hasznalni.
Jo daralgatast!
Fontos Gyorgy
|
+ - | Tegnapok e's ma'k (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sok evvel ezelotti tapasztalatom, hogy ellentetbe a supermarketok
meregdraga(!) araival, elviselheto aron kaphato a mak a magyar, nemet (mi
meg?) orientacioju csemegeboltokban (Los Angelesben, de nem itt Santa
Barbaraban). Ismerosom elektoromos kavedaralot hasznalt makdaralashoz, de
azt tobbet kavehoz nem lehetett hasznalni. Akinek ez eleg fontos,
atkeresztelheti kavedaralojat makdaralonak. Udv, Robert
|
+ - | Mak a franciaknal (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Paller Gabor irja OTTHON #346-ban:
>... (franciak) gyanakodva neztek ram, amikor makos bejglivel kinalgattam
> oket.
Ezzel en is igy jartam.
Am egy alkalommal a piacon felfedeztem egy
kenyerfelet, amit surun behintettek (termeszetesen daralatlan) makkal.
Akkor megkerdeztem az arustol, hol lehet itt makot beszerezni,
aki eloszor gyorsan azt kezdte magyarazni, hogy ez nem kabszer. Mikor
megnyugtattam, hogy en is ismerem sot szeretem a makot, akkor siman
elarulta, hol van az a bolt, ahol lehet kapni. Itt Franciaorszagban tehat
boltban kaphato a mak. Amikor francia ismeroseimnek ezt elmeseltem nagyon
meg voltak lepodve. Ha ettek is valaha abbol a makos kalacsbol, sosem
sejtettek, hogy makot esznek. Szamukra "csak valami maggal" van meghintve.
Udv.Katalin
Bognar Katalin
LIA : Chambery, France
KLTE : Debrecen, Magyarorszag
|
+ - | turo (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Egy receptkonyvben olvastam, es nekem bevalt hogy 2 qrt tejbe 1/4
cup buttermilket kevertem. 1-2 ket nap alatt megsavanyodik, es
utana csak fel kell melegiteni (nem forralni) amig kicsapodik.
Magaban vagy ricottaval osszekeverve is nagyon jo.
Bene Katalin
|
+ - | Daralt mak (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Minden Ma'k-kedvelonek!
Makot egeszen jol lehet daralni kavedaraloval (ka've'dara'lo').
A szokasos, hagyomanyos, legolcsobb kavedaralo a legjobb hozza.
Azert egy kulonbseg van az igazi mak- es a kavedaralo kozott.
Ez utobbi hasznalata eseten a mak melle egy kis cukrot is kell
tenni (3 resz mak, 1 resz cukor), kulonben elofurdulhat, hogy a
mar osszedaralodott mak letapad a daralo falara-aljara es emiatt
nem tudja a daralo a maradek makot osszeapritani. Kiprobalt
modszer, lehet alkalmazni.
Ujj Reka
Arizona
|
|