Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 291
Copyright (C) HIX
1999-08-28
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: zoldborsoleves,csemegeuborka. (mind)  44 sor     (cikkei)
2 Angol konyha (mind)  20 sor     (cikkei)
3 Frankfurti leves (mind)  15 sor     (cikkei)

+ - Re: zoldborsoleves,csemegeuborka. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!
   Szia Martha!     
   
   "Van valakinek egy jo zoldborso leves receptje?  Most meg kert valaki, 
hogy
kuldjek neki.  Szivesen atadnam neki a csokorba gyujtott recepteiket"
  
Itt kuldom a zoldborsoleves receptjet:

Egy kilo megtisztitott,( lehet mirelit is) zoldborsot felte-
szek vizben  foni, melybe elotte beletettem 1 kisebb
csokor zeller-zoldet, 2-3 teaskanal cukrot, sot, 4 ge-
rezd aprora vagott  fokhagymat, 2 db kisebb sargarepa.

Ha megfott a borso berantom(ezt csak gondolomforman
szoktam elkesziteni) kb. 6 dkg.lisztet olajon vilagos rozsa
szinure piritok, majd teszek bele pirospaprikat es vizzel
felengedem , majd a borsolevesbe ontom, 1 csokor
petrezselyemzoldet felapritok es azt is a levesbe teszem. 
Felforralom es grizgaluskaval talalom. 


Mas:

Valaki regebben kerte a Konyhan a csemegeuborka recept-
jet, most megtalaltam es kozlom:

Csemegeuborka:

5 kg  uborka
3 liter hideg csapviz
1 liter 10 %-os ecet
15 dkg. so
40 dkg. cukor
1 csomag (15 gramm) natrium benz.
1 kaveskanal borken

Fuszerek:

Uvegenkent, gondolomforman  egesz feketebors, baber-
level, mustarmag, torma, kapor, meggyfalevel.

                     Udvozlettel:   Irene  
                
+ - Angol konyha (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Huh... Koszonom a jo tanacsokat...
Szamunkra azon kivul, hogy a mindennapokban mit veszek/fozok, nagyon fontos 
az is,
hogy az ettermekben mire szamithatunk, talan a legfontosabb pedog, hogy
ha vendegsegbe megyunk, akkor mire szamithatunk. Nyaron gondolom ott is 
vannak garden-pary-k, amiket en nagyon szeretek...Vajon ok hogy keszitik az 
ilyen husokat...(sajnos vege a nyarnak). 
Ha`l istennek az ecet olyan szinten nem jelent problemat, hogy be tudjuk 
hozatni az 
orszagba... 
Ha valamelyikotok nehany szot ejtene a balzsamecetrol....

A gulyaslevesek nagyon finomak!!!!!!!

Szomoru, hogy a tipikus magyar eteleken nehezkesen lehet beszerezni...

Szeretettel,
Barbi
+ - Frankfurti leves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Emilia!

>nemreg leveleztem maganban errol a temarol, es kiderult, hogy en itt
>NO-ban eleddig nem talalkoztam a levessel e'lo"ben. Miutan utananeztem,
>kiderult, hogy egesz masrol van szo mint amit az illeto frankfurti
>levesnek ismer....
>Ezert legyszi, ird meg mifelere gondolsz.

Gondoltam, hogy a frankfurti levesnek semmi koze nem lesz No-hoz. :)
Amit e neven ismerek az kelkaposztabol keszul, virslivel es (szerintem)
habarassal. Regen menzakon lehetett ilyet enni es en szerettem. De
szakacskonyvekben nem talalom ilyen neven. 
Igy sem ismeros senkinek?

Gabi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS