Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 128
Copyright (C) HIX
1999-03-01
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Brassoi csirkezuza...+ Hagymas sertesborda... (mind)  41 sor     (cikkei)
2 halaszle (mind)  18 sor     (cikkei)

+ - Brassoi csirkezuza...+ Hagymas sertesborda... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szasztok !
Brassoi csirkezuza...
Hozzavalok:
5o dkg csirkezuza
6o dkg fott burgonya
0,8 dl olaj, 
12 dkg voroshagyma, 
3 gerezd fokhagyma, 
1/2 csokor petrezselyem, 
torott bors, so.
A megtisztitott megmosott csirkezuzat sos vizben puhara 
fozzuk, es leszurjuk. A burgonyat hejaban megfozzuk, 
megtisztitjuk es karikara vagjuk. Serpenyoben felhevitjuk az 
olajat, az aprora vagott voroshagymat uvegesre piritjuk,
hozzaadjuk a zuzott fokhagymat es a zuzat. Soval, torott
borssal, petrezselyemmel izesitjuk es 1-2 percig piritjuk. Ekkor
beletesszuk a burgonyat es ugyelve arra, hogy ne torjon.
pirosra piritjuk. Savanyusagot kinalunk melle. (ollozas)
> ------------------------------------------------------------------

Hagymas sertesborda...
Hozzavalok: 
40 dkg sertesborda, 
3 dkg liszt, 
2,5 dl olaj, 
80 dkg burgonya, 
25 dkg voroshagyma, 
1 dl husleves, 
so.
A negy, egyenkent 1o dkg-os husszeletet enyhen kiveregetjuk
megsozzuk, lisztbe martjuk, keves forro olajban megsutjuk. A
 burgonyat megtisztitjuk es karikara vagjuk. Bo olajba tesszuk,
 de nem sutjuk meg, csupan annyira, hogy uveges maradjon. A
 voroshagymat vekony karikara szeljuk es keves olajban
 megfonnyasztjuk. A tepsit olajjal kikenjuk, szetteritjuk benne a
burgonya felet, majd a hagymakarikak felet, vegul a
husszeleteket. Betakarjuk a hagyma es a burgonya megmaradt 
reszevel, raontjuk a huslevest es kozepmeleg sutoben
addig sutjuk, mig a leve elparolog. (ollozas)
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
+ - halaszle (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok kedves konyhasok!

Mar egész gyujtemenyem van a receptjeitekbol, a ferjem pedig ennek
gyumolcset elvezi es ismeretlenul is nagyon dicser Titeket! A heten
peldaul majd a husgonboccal probalkozom, csak meg nem tudom
melyikotokevel kezdjem...
Most nagy feladvanyt adok: az "uram" kedvenc etele a halaszle, de
allítolag nehez jot csinalni, mert mindenfele fortelyai vannak. 
Ki tud tehat nekem egy amolyan teljesen klasszikus, magyaros
halaszle-receptet irni. Ne csak a hozzavalokat irjatok meg, hanem az
elkeszites modjat is, mert meg eletemben semmit sem csinaltam meg
halbol, igy nem tudom mi is van a keseru csonttal, a borevel, a
paszirozassal es egyaltalan mennyit kell vasarolni es milyen fajtat.

Elore is halas koszonet, es bocs, hogy megint csak kerdezek, de majd
eljon az "en idom" is!!!

Noemi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS