Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 225
Copyright (C) HIX
1999-06-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Padlizsan (mind)  37 sor     (cikkei)
2 Eperkremleves (mind)  18 sor     (cikkei)

+ - Padlizsan (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Köszönöm Nianak a muffin receptet, még nem próbáltam ki
(illetve a feleségem), ha kipróbáljuk, tájékoztatlak.

Íme egy padlizsán recept:

	Padlizsán saláta

   Hozzávalók:
	1 kg padlizsán
	1 tojássárga
	1 dl olaj
	1 diónyi hagyma
	1 gerezd fokhagyma
	só, törött bors, citromlé

A padlizsánokat megmossuk, megtöröljük. A padlizsánokat fémlapon 
láng fölött megsütjük. (Lehetőleg hosszúkás formájú padlizsánokat 
vegyünk, mert könnyebben átsül.)  A lappal érintkező héj megég, de ez 
nem baj. Amikor az égett héjrész mellett a padlizsánt ujjunkkal 
megnyomjuk, és puhának érezzük, akkor fordítunk egyet rajta, és ezt 
így folytatjuk mindaddig míg az egész padlizsán megpuhul. Az így 
megsült padlizsánokat néhány percre vízzel telt edénybe tesszük, majd 
meghámozzuk. A padlizsánokat fa vagy műanyag, de mindenképpen 
rozsdamentes, tompa élű késsel péppé vágjuk. A tojássárgából és az 
olajból majonézt készítünk és a padlizsánpéphez keverjük. Reszelt 
hagymával, zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal citromlével ízesítjük.

   Fortély:
1. Készen vett majonéz nem jó, mert élvezhetetlenül savanyú lesz tőle a saláta.
2. A megsütött és összevágott padlizsán mélyhűtve remekül eltartható.

Jó étvágyat

Péter 
C=:-)
+ - Eperkremleves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

A most kovetkezo leves nagyon finom es raadasul konnyen elkeszitheto.

Eperkremleves
Hozzavalok: 1 kg eper, 5 dl tejszin, 1 l vanilia fagyi, 1/2 citrom kifacsart
leve es ha nem eleg edes az eper vagy a fagyi akkor johet egy keves
porcukor.

A megmosott epret osszeturmixoljuk a citrom levevel,  fagyival es a
tejszinnel. Rogton lehet enni, de vigyazat ezt a levest meg aznap el kell
fogyasztani, mert a tejszint nem forraltuk fel es a megolvadt fagyit sem
egeszseges allni hagyni. (HA az ebednel egy keves megmarad akkor azt meg
legkesobb este megehetjuk, ha a hutobe rakjuk.)
Aki nem szereti nagyon surun akkor a 1 l fagyi helyett hasznaljon csak 1/2
litert.

Udv: MAgnes

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS