Kedves Miklos es Tobbiek (foleg GURUsok es raero MOKAsok),
ha pedig nincs ilyen, gyerekeknek szant, Budapesti software,
karacsonyig meg meg lehetne irni, nem ?
Gaal Gyongyi
|
Mezes kremes
^^^^^^^^^^^^
Egyik valtozat
""""""""""""""
Tesztaja:
~~~~~~~~~
- 10 dkg cukor + 2 ek. mez + 5 dkg vaj (v. margarin) + 2 egesz tojas
habosra keverni
- 40 dkg lisztet hozzaadni a benne elkevert keshegynyi szodabikarbonaval
- jol osszegyurni, harom reszre osztva tepsi hatan megsutni (kb. 3 mm vsatag
legyen) (hamar sul, es NAGYON torekeny !)
Kremje:
~~~~~~~
- 4 ek. grizes liszt + 1 ek. porcukor + 1/2 l tej surure fozni
- 20 dkg vaj + 20 dkg porcukor habosra keverni
- ha a lisztes egyveleg kihult, osszekeverni a kettot, es ketfele
osztani, az egyikbe vaniliat, a masikba kakaot keverni
- a tesztak koze kell kenni a kremet
Ma'z:
~~~~~
- 15 dkg porcukor + 2 ek. kakao osszekeverni, majd 3 ek. vizzel felfozni
- a tuzrol leveve 5 dkg vajat hozzatenni, majd a suti tetjere onteni
Masnaposan :) jo, mert akkor a krem beleivodik a tesztaba es puha lesz.
Nekem a kedvenc sutemenyem.
Masik valtozat (nem olyan finom, de egyszerubb (?))
""""""""""""""
Teszta:
~~~~~~~
- 15 dkg porcukor + 1 egesz tojas + 3 dkg zsir + 2 ek. mez + pici
szodabikarbona + 9 ek. tej + 45 dkg liszt
- ezt tuz folott kell keverni, mig suru es habos lesz; felfozni
- megsutni
Krem:
~~~~~
- 25 dkg margarin + 30 dkg cukor + 1 egesz tojas + 2 cs. vanilias cukor
- ezt habosra keverni
- 1/2 tejbol (amibol a tesztahoz elvetted a 9 ek-t) tejbedarat fozni,
kihules utan a fenti kotyvalekhoz keverni
Maz mint fent, lehet a krem ala vekonyan baracklekvart kenni.
(ek.: evokanal)
Sok sikert es jo etvagyat !
Feri
|