hogy milyen fogasok kerultek a szazadfordulo jomodu polgarainak karacsonyi
asztalara...:
Vacsora Karacsony esten:
Marinalt hal; pacolt nyul vajas tesztaval koritve;
pulykapecsenye olaszsalataval; parfe; friss gyumolcs;
dio; mez; ostya
Kaposztaleves kalaccsal es piritos zsemlevel; nyulsult
es kappan; makos gubolya es metelt; makos bobajka; sajt
Ebed Karacsony napjan:
Barna leves, rantott borsoval; vesepecsenye parolva,
koritve szaritott gombaval, gombolyure vagott burgo-
nyaval; nyulpecsenye csipkelekvarral; gesztenyepure
Husleves, vaddiszno hidegen, tormaval, csipkeizzel;
karfiol tejszinnel; kappansult endiviasalataval;
karamellfelfujt; feketekave; konyak
Marhahusleves velos gomboccal; libamajpastetom;
vesepecsenye, parolt kaposzta, makaroni koritessel gyongycsirke salataval
; deligyumolcs
Vacsora Karacsony elso napjan:
Szkampi hidegen; szardinia; kulonfele halfelekbol
vegyitett halsalata; hideg borjusult; hideg facan; tea
Ebed Karacsony masnapjan:
Ozcomb rantott burgonyaval, vorosrepaval, apro turos-
gomboccal; kappansult zoldbabsalataval, befottel
mogyorotorta habbal
Vacsora Karacsony masnapjan:
Kacsa sos uborkaval; mandulas puding
Kocsonya; borjucomb pikans martassal. sonkas rizzsel;
makoskalacs almahabbal
(id. az 1900-as Divat Ujsagbol)
Mint irtam, - az egesz csak erdekessegkent.....
Vidam karacsonyi keszulodest mindenkinek!
S. Sz. Judit
|