Igen, ezt már én is kipróbáltam olyan tésztánál, amit elvileg 15 percig
kellett volna főzni (teljes kiőrlésű lisztes tészta). Újraforrás után 1
percig főztem, aztán lekapcsoltam, simán lefedtem, és 10 perc állás
után ugyanolyan kész, puha állapotban volt, mint ha 15 percig ment
volna alatt maxon a gáz. Érdekes... Kicsit energiatakarékosabb módszer,
mégse alkalmazza senki (többek közt én se :)) Hogy miért nem, azt magam
sem tudom. Ilyen a megszokás vagy nem is tudom... Az ember hajlamos
meggyőzni magát, hogy mindig az a jó, amit a csomagolásra írnak. Pedig
hát...
Zu
U.i.: Így vagyok amúgy az otthoni szúnyogirtással/riasztással is,
akartam is már ide írni, de mindig elfelejtettem. Évekig vettem a
különféle büdösebb és kevésbé büdös elektromos és mindenféle
szúnyogirtó ketyeréket drága pénzért, hogy nyugodtan tudjak aludni,
miután egyszer olvastam egy aromaterápiás kis könyvben, hogy az
eukaliptusz olaja párologtatva elriasztja a szúnyokokat. Na, azóta (már
vagy 3 éve) nem költök szúnyogirtóra, ugyanis a kedves vérszívók be se
jönnek a lakásba, és közben én meg nyugodtan alszok nyáron is nyitott
ablaknál, teljes zümmögés mentességben, enyhe, kellemes eukaliptusz
illattal körülvéve.
És mennyi ilyen praktika lehet még...
(Na, ezt majd bemásolom egy külön bejegyzésbe is, hogy kereshető
legyen. :)
> Probaljatok ki egyszer:
> A lobogo vizbe helyezett szaraztesztat az ujraforras utan
> levenni a langrol, jol megkeverni, lefedni es az edenyt
> bebugyolalni konyharuhakba. Majd tesztatol fuggoen 5-10
> percig beken hagyni.
|