Sziasztok!
Bocsánat hogy kicsit eltüntem, de azt hittem erre már a madár sem jár.
8-)
Köszönöm a paradicsomos recepteket, ki is fogom nyomtatni, mert rengeteg
jó
dolog van benne.
No és akkor a lényeg, Anyukám kézzel irott recept-könyvéből másolva 8-)
Lucullus- jam
hozzávalók: 3 vagy 5 kg őszibarack
3 kg. paradicsom, /lucullus/
2 kg. cukor
1/2 kg. citrom
A 3 kb. lucullus paradicsomnak, forró vizbe dobálva, leszedjük a héjját,
3
kiló fehér husu őszibarackot kimagozunk, meghámozzuik, és négybe vágva
a
paradicsommal együtt lábosba tesszük.
Hozzáadunk 3 citromot héjjastól hajszálvékonyva vágva és egy 1/2 rud vanilia
rudat, vagy 4 csomag vaniliás cukrot.
Feltesszük főlni és kevergetjük. Mikor a leve kissé lefőlt, 1 1/2 kg.
cukrot
teszünk hozzá és még kb. 10-15 percig főzzük, állandó keverés mellett.
Végül száraz gőzbe tesszük.
Az arányok ahogy olvasom nem mindig azonosak a hozzávalókkal, de gondolom
ez
már nem lesz gond senkinek. Már nagyon várom a jövő nyarat hogy ezt megcsinálha
s
sam.
|