Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 646
Copyright (C) HIX
2000-09-06
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: Marcipandesszert (mind)  8 sor     (cikkei)
2 Marcipan (mind)  136 sor     (cikkei)
3 Sajtkeszites (mind)  14 sor     (cikkei)
4 marhahus pacolasa (mind)  39 sor     (cikkei)
5 Re: Ujmagyar tizi (mind)  15 sor     (cikkei)
6 hamis marcipan megint (mind)  25 sor     (cikkei)
7 vendegseg es a termes (mind)  51 sor     (cikkei)
8 pacok (fwd) (mind)  92 sor     (cikkei)
9 Ismerkedes Veletek (mind)  21 sor     (cikkei)

+ - re: Marcipandesszert (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Marti,

>  Majd levesszuk a tuzrol es igy melegen belekeverunk 1 cs.
> Rama margarint. 

Mi az, hogy 1 cs.?  Hogy lehet a pocsolya tuloldalan merni?

Martha
+ - Marcipan (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
Mar ketszer probalkoztam, hogy elkuldjem a marcipanos recepteket a listara
is (Petinek maganba lement). Harom a magyar igazsag, ugy hogy megint
kiserletet teszek, hatha most sikerul. Sziasztok!
Bobe

		Marcipankeszites

Marcipan alap
25dkg mandula,
25 dkg pocukor,
1 tojasfeherje
A mandulat forro vizbe aztatjuk, hejat lehuzzuk. A megszaritott mandulat
kavedaraloban finomra oroljuk, majd alaposan kikeverjuk a cukorral es a
tojasfeherjevel. Tobbfele izesitesben keszithetjuk: tehetunk bele rumot,
keserumandula aromat, orolt fahejjat, vanilias cukrot. A mandula helyett
diobol vagy mogyorobol is gyurhatjuk az alapot.  Az elkeszitett masszaval
ugyanugy jarunk el, mintha teszta lenne: kinyujtjuk, formakat vaghatunk
belole.
Forras: nem tudom

Burgonya marcipan
kb.keszen 9o dkg-hoz
1o dkg aprora daralt dio
1o dkg edesmorzsa  / daralt babapiskota, szaraz piskota, maradek dios suti/
15 dkg fott burgonya
5o dkg cukor /kristaly/
vanilias cukor  /1/2 zacsko/
rumaroma, par csepp
2 dl viz / ha rumot tesztek, a rium es a viz osszesen 2 dl./
A cukrot a vizben oldjuk, majd halvany karamellre fozzuk. Hozzaadjuk  az
osszes tobbi hozzzavalot, krumplit attorve. Egyenletesen elkeverjuk,
kihutjuk. Ugyan ugy hasznalhato, mint barmelyik marcipan. Ha a diot
elhagyjuk, es morzsaval potoljuk igen olcso lesz, igy ha esetleg olyasmi
keszul belole ami nem biztos, hogy elfogy, vagy valami szulinapi bohosag, ha
nem szinezi el a karamell, akkor etelfestekkel szinezheto, esetleg
gyerekeknek eheto " gyurma"! Szeretettel udv.: IBolya Morton
]

Marcipan
70 dkg porcukrot es 1,5 dl vizet osszekeverek es felrakom fozni. Mikor a
szele gyongyozni kezd 40 dkg reteslisztet belekeverek, utana tartaleklangon
kicsit fozom, es a vegen 12,5 dkg margarint keverek bele.  Ennek a masszanak
a felet kakaoporral osszekeverem, egy uvegtalba beleontom es elsimitom. A
massza masik felebe mandula aromat teszek, azt a csokis reteg tetejere ontom
es szinten elsimitom. Hutoben kihutom, majd apro kockakra vagom.
(Mandulaaroma helyett lehet kokuszreszeleket is hasznalni.) Gyorsan kiszarad
ezert ami megmarad (ha megmarad) hutoben, foliaval letakarva tarolom. Kituno
csemege, konnyen, gyorsan elkeszitheto.  http://www.extra.hu/webcuki

Hamis marcipan
Leforrazzunk 7 dkg buzadarat 3 evokanal tejjel es 5 percig allni, hagyjuk.
Osszegyurunk a buzadaraval keves porcukrot, 7 dkg margarint, 10 dkg daralt
haztartasi kekszet, 3 teaskanal keseru mandula aromat, amig a kez melegtol
ossze nem all. Golyokat formazunk belole, lehet gyumolcsot is tenni a
kozepebe. Forras: nem tudom

Hamis marcipan
1/2 kg cukrot, 4 dkg kakaot, 3 kanal lisztet 2 dl tejjel surure fozunk, a
tuzrol  leveve beleteszunk 1/4 kg vajat, 10 dkg daralt diot, 10 dkg
mazsolat, 1/2 kg  osszetort kekszet. Simon Belane - Simon Eszter - Simon
Zoltan: Csabito finomsagok

					Marcipanos sutemenyek

Marcipankenyer
20 dkg marcipanmassza,
10 dkg kandirozott vagy szaritott gyumolcs,
5 dkg keseru csoki,
5 dkg etcsokis tortabevono,
2 dkg vaj
Aprora vagjuk a gyumolcsot, csokit. Osszegyurjuk a marcipanmasszaval es
henngert formalunk belole. Tortabevono es vaj, fel kell olvasztani es
bevonjuk vele a kenyeret.Forras: nem tudom

Marcipantekercs
20dkg marcipanmassza,
8dkg ettortabevono,
2 dkg vaj,
1 tojasfeherje
A hazilag keszitett marcipanmasszat (lasd: elobb) ket reszre osztjuk. A
csokoladebol 3 dekanyit lereszelunk, es a massza egyik felebe gyurjuk.
Mindket "tesztat" porcukorral meghintett deszkan teglalap alakura
nyujtjuk.Alulra helyezzuk a feher szinut, ra a csokisat, tetejet megkenjuk
tojasfeherjevel es szorosan osszetekerjuk.A maradek csokit felolvasztjuk,
bele a vaj es bevonjuk a tekercset.
Forras: nem tudom

Marcipanos kalacs
Kivalogatunk 37.5 dkg mazsolat es 1 dl rumba aztatva allni hagyjuk. Tesztat
gyurunk 37.5 dkg lisztbol, 4 csapott tk. sutoporbol, 1.5 cs. (15 dkg)
vanilias porcukorbol, csipetnyi orolt fahejbol, kardamombol,
szerecsendiobol, kis reszelt narancshejbol, 20 dkg sovany turobol, 15 dkg
lagy margarinbol, 1 tojasbol, 1 tojassargajabol. A tesztat kis liszttel
megszorjuk, 10 dkg felkockazott citromhejat, a rumos mazsolat, 20 dkg
tisztitott, orolt mandulat hozzagyurunk, majd lisztezett gyurodeszkan
teglalap alakura (kb. 20x30 cm) nyujtjuk. 20 dkg nyers marcipanmasszat
atgyurunk, majd teglalap alakura (kb. 30x15 cm) nyujtjuk. A marcipant ugy
helyezzuk a tesztara, hogy a hosszabbik oldalan valamennyi teszta szabadon
maradjon, majd a hosszabb oldal felol nem tul lazan feltekerjuk. Kalacsot
formalunk belole, majd egy sutopapirral belelt tepsibe helyezzuk. 250 C-ra
elomelegitett elektromos sutoben 160-180 C-on, elomelegitett gazsutoben
2-3-as fokozaton, 50-60 percig sutjuk. A kalacsot rogton sutes utan kenjuk
meg 5 dkg olvasztott margarinnal, majd szorjuk meg 2.5 dkg vanilias
porcukorral, hagyjuk egy kicsit hulni, majd ismet kenjuk meg 5 dkg
olvasztott margarinnal es szorjuk meg 2.5 dkg Vaniliaizu porcukorral.
DROETKER

Hamis marcipangolyo
14 dkg grizt leontunk 10-12 ek. forro tejjel, hagyjuk megpuhulni. 20 dkg
haztartasi kekszet diodaralon ledaralunk. Belekeverjuk a puha grizt, 10 dkg
vajat, 25 dkg porcukrot es 1 mandulaesszenciat. Jol osszedolgozzuk. Kis
dionyi gombocokat keszitunk belole, kakaoporba hempergetjuk. Azonnal is
fogyaszthato, de jobb, ha hagyjuk osszeerni.
Forras: Nem tudom

Marcipan borzacska
30 dkg marcipan, 2 teaskanal rum, 20 db rumos meggy, 2 db tojasfeherje, 10
dkg porcukor, 10 dkg hamozott, szeletelt mandula.
A marcipant osszegyurjuk a rummal, ezaltal puha, formazhato masszat kapunk.
Ezt 1,5 dkg-os darabokra vagjuk. A darabokat kisse ellapitjuk, kozepukbe 1-1
szem rumos meggyet nyomunk, majd golyo alakura formazzuk. A tojasfeherjet a
porcukorral "tejfol surusegure" keverjuk. A marcipangolyokat ebbe a kikevert
masszaba martjuk, szeletelt mandulaban meghempergetjuk, majd papirral
beboritott sutolemezre tesszuk. 160 fokon addig sutjuk, amig a mandula kisse
megpirul. Disziteskent a golyok tetejere meggylekvarbol egy-egy kis pottyot
formazunk. (Magyar Konyha)

Marcipancsibe
20 dkg feher marcipanmasszabol kicsippentunk egy keveset, ezt piros
etelfestekkel szinezzuk, a maradekot sargaval. A sarga masszat hat reszre
osztjuk. Egy-egy adagbol fejet, torzset es szarnyakat formalunk, majd a
"testreszeket" osszenyomkodjuk. A rozsaszinu masszabol csoroket formalunk,
es a fejre ragasztjuk. 2 dkg porcukrot keves vizzel kikeverunk, kakaoporral
szinezzuk. A mazbol szemet cseppentunk a fejre. A marcipancsibeket alaposan
kimosott fel tojashejakba ultethetjuk. http://www.dunantulinaplo.hu
+ - Sajtkeszites (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A sajtkeszitesre talaltam meg egy receptet. Finomnak tunik.
Sziasztok!
Bobe


Fokhagymas sajt turobol
20 dkg turo, 20 dkg kremturo, 20 dkg vaj, 2 dkg so, 1 csomo
metelohagyma, 2 g durvara orolt bors, 2 dkg fokhagyma.
a turot szitan attorjuk, hozzaadjuk a bors kivetelevel a tobbi anyagot es
jol
osszedolgozzuk, hutoben megdermesztjuk. a mar alakithato masszabol kis
golyokat
formazunk es a durvara orolt borsban megforgatjuk. egy-ket napig erleljuk
hutoben.
+ - marhahus pacolasa (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [Hungary] irta:

>Szeretnék tőletek ötleteket kérni marhahús pácolására.
>Főleg roston sütéshez, de minden megoldás érdekelne.

Lassabban az agarakkal!
Imho minel tobb a pac [fuszeres pac], annal kevesbe marha a hus.
Zamatos, ledus, kihizott, zsirral marvanyozott nemes, jominosegu
marhahust kell venni, es minimalisan pacolni, inkabb erlelni
fogyasztas elott.

A magam reszerol olajon, son, keves borson, es hickorydio fustaroman
kivul nem hasznalok semmit sem. Mert imadom a jo marhahus
termeszetes izet. Es a'pointra sutom. Azaz a kulso 1mm barnas
kergen, es kb. 4mm-es kifeheredett, megsult keregalattin kivul a
vastag, igen legalabb 3 centi vastag hus egesz belseje egyenletesen
rozsaszinu. Nem nyers, nem huspiros, nem ver, hanem rozsaszin nedv
csorog belole. Igy fennseges. Ami belul is kifeheredett, az mar
kemeny, izetlen, semmire nem jo imho. Tudom masok mashogy vannak
vele.
Ok talan meg nem ettek ilyent. :-))) Mert magyarorszagon meg nem
talaltam jol megsutott belszint a dragabb helyeken sem. Vagy taplo,
vagy veresen nyers.

Egyszer probaljatok ki a nem a legjobb, de konnyu modszert.
Feltetlen vastag szelet _jo minosegu_ hust [belszint] egyetlen
kanalnyi, nem tobb, mint 1-1.5 deka hofokturo zsiradekban nagyon
eros langon piritsatok meg minden oldalan. Az sem baj, ha mar kicsit
fustol a zsir, ha sotetbarna kerget kap a hus. Ez ket-harom perc.
Utana ontsetek ala fel deci vizet, es azonnal takarjatok le fedovel,
es oltsatok el a langot. Varjatok harom-ot percet, es jo alaposan
vagjatok be meg a serpenyoben kozepig, hogy lassatok a belsejet. Ha
meg veres lenne, tovabb lehet tartani a gozben, vagy attenni a
mikroba, de abbol par masodperc eleg. Lenyeg, hogy a kerge iszonyu
magas hofokon suljon gyorsan, es a belseje meg elegge alacsony
hofokon keszuljon epp elegendo ideig. Fennseges. Kapros, zoldborsos
[rovid az o] szosszal, vagy ecceru kecsappal is.

Udv, Peter.
+ - Re: Ujmagyar tizi (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

> Elolvastam a fenti temat, es csak neztem.
> En vagyok teljesen hulye, vagy csak nem tudok
> ujmagyarul???

Igy jartam en is. Nem eloszor tortenik meg velem, emlexem evekkel
ezelott - a Reformban olvastam - orakig elgondolkoztam, mit is jelenthet
a "bicajnaci" szo... Meg azt sem tudtam, hogyan hangsulyozzam. Szoval ez
az allando lerovidites nekem sem nagyon izlik...

------ Slussz offtopic, bocs a zavarasert -------

Udv
Emilia, Stuttgart
+ - hamis marcipan megint (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Maganban erkezett keresekre ugy gondoltam, ide is elkuldom. :-)

Hamis marcipan burgonya

20 dkg daralt haztartasi keksz (fontos, hogy a legfapadosabb legyen),
12 dkg griz, 1 mandula esszencia, 1,5 dl tej, 10 dkg vaj, 44 (!!) dkg
porcukor. 2-3 ek sotet szinu kakaopor.

A kekszet a grizzel es a mandula esszenciaval osszekeverem, majd
leforrazom a tejjel, (fontos, hogy ne legyen tobb a tej, mint 1,5 dl)
a vajjal es vegul a porcukorral osszekeverem. Amikor mar egy kicsit
kihult, jol el lehet dolgozni kezzel. Kb. fel oraig allni hagyom, le
szoktam takarni egy foliaval, hogy ne kergesedjen a teteje. Majd
kiskanallal golyokat formazok, esetleg krumpli forma is megfelel, es a
kakaoba meghempergetem de nem csinalok tul nagyokat, hogy a kivulrol
ratapadt keseru kakaopor jol ellensulyozza a tomeny cukros masszat.

Ami a eltevest illeti 2felekeppen is lehet: Vagy sutopapirral kibelelt
mua dobozba rakod sorba, esetleg egymas tetejere is, de elvalasztod
sutopapirral, es a normal hutoszekrenybe teszed, vagy be is rakhatod a
melyhutobe, de akkor jobb, ha a dobozt alufoliaval beleled ki.

Szeretettel Jeszenszky Zsoka
+ - vendegseg es a termes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok konyhasok!

A mult heten itt NO-ban elo magyar baratainknal vendegeskedtunk, es nagyon
fincsiket ettunk. A haziasszony kitett magaert. El is kertem nehany
receptet, amit veletek is megosztanek.

Gorog gyumolcsleves

Mindenfele gyumolcsoket (cseresznye, meggy, eper, ribizli, ki mit szeret)
feldarabolunk, 2-3 narancsot es egy citromot gerezdekre szedunk, majd a
hejat lehuzzuk, es szalakra szedjuk, es beletesszuk egy mely talba. Ezt
megcukrozzuk, es vanilias cukorral is megszorjuk. A cukor mennyisege attol
fugg, mennyire szeretjuk savanykasan. Ezt kb egy orara betesszuk a hutobe.
Ekkor raontunk 1 l rostos narancslevet, majd visszatesszuk a hutobe, es meg
par orat erleljuk. Talalas elott 2-3 dl tejszint is belekeverunk.
Egyszeruen isteni!!!

Tejszines-rakos teszta

Olajon szalonnat piritunk (husos a legjobb), majd felkarikazott zoldpaprikat
dobunk ra, es azt is piritjuk 2 percig.
Tesztat fozunk ki (mi szelesmetelttel ettuk), radobjuk az elkeszitett
paprikas-szalonnas keverekre, osszekeverjuk, meglocsoljuk tejszinnel, majd
apro rakocskakkal.
Ez is nagyon fincsi volt.

Tiramisu

Csak itt mondott a hazineni pontos mennyisegeket.
hv: 4 tojas, 15 dkg kristalycukor, 50 dkg mascarpone, 1 stampedli rum, 1
csesze eros kave, 30 dkg piskota (baba), kakaopor.
A tojassargajat es a cukrot habosra keverjuk, ehhez hozza a mascarponet, es
az egeszet osszekeverjuk. Valamilyen szogletes formaba lerakunk egy reteg
piskotat (a fele adagot), a rumot es a kavet osszekeverjuk, es ebbe a
keverekbe martogatott ecsettel kenegetjuk a piskotakat. Jol at kell itatni,
de azert ne tocsogjon. Erre rasimitjuk a krem felet. Erre ujra piskotareteg,
azt atitatni, majd ra a krem masik fele. A tetejere kakaoport szitalunk,
majd 24 orara hutobe tesszuk.
Megjegyzeskent annyit tennek hozza, hogy a mascarpone egy olasz kremsajt,
sajnos fogalmam sincs, hogy Magyarorszagon lehet-e kapni, en mar jo ideje
itt elek, amikor kijottem, akkor meg nem is hallottam rola, es az uzletekben
sem lattam. Itt a tiramisuhoz arulnak ehhez valo piskotat, ami teljesen
megegyezik a babapiskotaval, csak az alakja nem olyan. Ez bot formaju,
konnyebb szorosan egymas melle rakosgatni oket. Persze, biztos, hogy  mar
otthon is arulnak ilyet.
A hazineni alkotasa isteni volt, de figyelmeztetett, hogy a nyers tojas
tartalma miatt nem lehet sokaig tarolni, de hat nem kellett attol tartani,
hogy rank romlik.

Sziasztok!
Szilvi
+ - pacok (fwd) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Bocs, a cimben felejtettem egy ekezetes a'-t.
Ezert a keses.

Maria


Toma Mária > 2000.09.05. 21:57:25 +1h-kor írta:

> Temakor: O''tletek pa'cola'sra ( 7 sor )
 
> Szeretnek toletek otleteket kerni marhahus pacolasara.
> Foleg roston suteshez, de minden megoldas erdekelne.
> 
> Elore is koszonom
> Robert

     Csipos szosz Del-Amerikabol
Egy csesze = 2,5 dl
Fel csesze vekony szeletekre vagott voroshagyma, fel csesze vekony
csikokra vagott sarga husu paprika, 2 gerezd zuzott fokhagyma, 
1/4 csesze oliva olaj, 2 teaskanal chili-por, 2 csesze surubb paradi-
csomle, fel csesze vorosbor-ecet, 3 evokanal (sotet)barnacukor, negyed 
teaskanal szaritott, osszemorzsolt chili paprika ,  1 1/2 teaskanal so.

Forrositsd fel az olajat, a hagymat dinszteld meg rajta, majd add hozza
a fokhagymat es egyutt susd mig levet elfovi. Tedd hozza a chili-port, 
egy-ket percig piritsd a hagymaval, majd ontsd fol a paradicsomlevel.
A maradek hozzavalokat egyszerre ontsd bele, keverd ossze, takard
be es kis homersekleten legalabb 30 percig fozd.
Kihutve hasznalhatod serteskarajhoz, barmely marahahus-feleseghez es
szarnyasokhoz egyarant.
Hutoszekrenyben, jol lezarva elall egy-ket hetig, tehat, ha itt a bbq - szezon,
elore elkeszitheto es barmikor elokaphato.
A chilit nem erdemes beletenni elore. Sosem tudhato, hanyan kedvelik
az eroset. Azt ugy szoktam csinalni, hogy keves olajon athevitem a 
chilit vagy cseresznyepaprikat es a kesz szosz ama reszebe keverem,
amit csak a badoggyomruaknak tartogatok. 
A husokat verd ki egy kisse, mindket oldalukat kend at alaposan paccal, 
majd tedd bele egy nejlonzacskoba, es koss ra csomot. Tedd huto-
szekrenybe es naponta ketszer-haromszor forditsd meg.
Legalabb 24 oranyit, de 48 oraig is pacolhatok igy a husok.

Steak-hez pac:

1 csesze oliva olaj, fel csesze vorosbor, vagy feher bor, vagy borecet, vagy
citromle ( - ha az utobbiakat hasznalod, akkor szarnyasokhoz is alkalmas
pac lesz), 2 evokanal szoja szosz, 2 gerezd fokhagyma vekonyra szelve,
fel evokanal durvara tort bors, 2 evokanal frissen vagott fuszernoveny
(kakukkfu, majoranna, rozmaring, borsikafu vegyesen) - ha szaritott
van csak, akkor egy teaskanalnyi eleg lesz,  1 teaskanal cukor.
A hozzavalokbol is kiderul, hogy tobb valtozat is eloallithato. 
Amit nem hagyhatsz ki, az a bor/ecet/citromle. Ettol/ezektol lesz 
puha a hus.
Minosegi bort, olajat es ecetet hasznalj, megeri.
Az osszes hozzavalot egyszerre tedd bele egy jol zarodo befozo
uvegbe es razd ossze alaposan. A husokat tedd egy lapos, peremes talra,
szurkald meg villaval vagy olyan gorgos, sok elu husnyustolovel, ha van.
Ontsd nyakon a marinaddal - kozismertebb neven pac -, es forgasd meg
benne. Takard le - vagy tedd nejlonzacskoba - es tedd be nehany orara,
hutoszekrenybe. A hust forgasd meg nehanyszor.
A sutes napjan vedd ki a hust a pacbol, csorgasd le, a fuszereket pedig
tavolitsd el roluk.
A felforrositott grill racsan kozepes honel sutve a husok 15-20 perc alatt
keszulnek el. 

Grillezett tonhal  fuszeres martassal

1 szetzuzott fokhagymagerezd, 1/2 mokkaskanal so, 1/4 csesze majonez
2  evokanal friss aprora vagott bazsalikom, 3  evokanal finomra vagott
metelohagyma, frissen orolt feketebors, egy csipet cayenne-bors
4 szelet egyenkent 18-20 dekas tonhal (kb. 2 cm vastagra vagva)
1 db nagy paradicsom 4 vastag szeletre vagva ( kb. 8 mm-es szeletek)
1/3 csesze suru tejszin

1. Gyujtsd be a faszenet a grillezoben. Egy gerezd fokhagymat dorzsolj
el villaval- vagy kes elevel - fel mok-kaskanal soval. Egy kis keverotalban 
keverd el a sos fokhagymat a majonezzel, bazsali-kommal, metelohagymaval, 
1/4 mokkaskanal feketeborssal es a cayenne-borssal (elhagyhato, ha nem 
szeretitek az eroset).

2. Fuszerezd a tonhalat soval, fekete borssal es kend be vekonyan
olivaolajjal. Olajozd be a felforrositott grill racsat.
Grillezd a tonhal-szeleteket kb. ket es fel percig, aztan forditsd meg es 
mindegyik tetejere tegyel egy-egy paradicsomkarikat. Grillezd meg 2-3
 percig, illetve ha jobban atsulve szeretitek, akkor 1-1 perccel tovabb.
       Amikor kesz, tedd tanyerra es csepegtess a szeletekre keves citrom-
levet. Salatat es feher bort adj melle.
Na, ennyi, mert vege van a szezonnak.  :-(((


Maria

+ - Ismerkedes Veletek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Sziasztok Kedves hasonlo erdeklodesu lista tagok!
> 
> Most csatlakoztam a sutes-fozes barati korhoz, szoval uj 
> vagyok a listan.
> 
> Ha eseteleg olyan temak irant erdeklodnek, amelyeket TI mar 
> "kiveseztetek", szamitok a megertesetekre!
> 
> Szivesen veszem, ha Valakinek van nehany perce, arra hogy 
> egy emilben tajekoztasson a listan 
> "uralkodo" szabalyokrol.
> 
> En elvetemült, mindjart egy kerdessel, keressel forulnek 
> hozzatok.
> Tudja-e valaki, hogyan keszithetek sütikre marcipan 
> bevonatot? 
> 
> Segitsegeteket köszönöm:
> 
> Kriszta
>

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS